Förberedelserna för UCI världscupen i MTB i Lenzerheide är i full gång! Det femte kapitlet av 2017 års världscupssaga kommer att skrivas i Lenzerheide, 7-9 juli och det blir samtidigt generalrepetition inför världsmästerskapen där i september 2018. Medan arrangörerna hade funderat ut en del kreativa sätt att vinna mot den sega vintern i de schweiziska alperna satte vi oss med två av världens bästa MTB-cyklister för att få deras åsikter om säsongen och den femte deltävlingen av årets världscup. I fall ni inte vet om det: UCI Mountain Bike World Cup kan ses direkt på Red Bull TV.

Intervju Danny Hart och Rachel Atherton

Hej Danny, först av allt tack för att du tar dig tid att ge oss den här intervjun trots att du är så upptagen! Du kommer tillbaka till Lenzerheide i juli. Förra året kunde du fira din första världscupsseger där. Vilket är det starkaste minnet du har därifrån?

Danny Hart: Det första jag kommer att tänka på är att jag kom ner och vann och när jag vände mig om och såg de gröna siffrorna så var det helt otroligt! Det betydde att jag hade vunnit, eftersom jag startade sist…