Anna Davidsson, svensk mästarinnan i långlopp kan komplettera sitt CV med att vara allra första och enda dam som har genomfört hela Castle Quest i Portugal. Åtta dagar, 600 km, 13398 höjdmeter, eländig terräng, nya vänner och en jätte kunskap om vad det innebär att köra just detta lopp. Enbart tre deltagare av totalt nio startande har lyckats med att ta sig i mål varje dag innan kl. 18. Snacka om att det måste ha varit tufft.

Anna nu har du varit hemma i tre dagar, hur är känslorna nu?

– Jag är fortfarande omtumlad av alla intryck. Maten, kulturen, landskapet och alla nya vänner man fått. Och så fantastiskt mycket jag har lärt mig.

Du har suttit åtta dagar på den där sadeln, jag vågar nästan inte fråga, men hänger du med på en runda nu på lördag?

– Ha ha. Absolut. 24 timmar efter jag kom hem så längtade jag efter min cykel så det värkte i bröstet. Snacka om ett skapat beroende.

Nästa år lär det väl bli att du ”måste” åka dit ner igen, vad svarar du på en sådan fråga?

– Ja du. Nu vet jag vad det handlar om, det visste jag inte nu, som tur var kanske. Men får jag frågan igen så packar jag väskan direkt.

Anna kommer att berätta genom text och bild om hela hennes resa i årets december-utgåvan (ut i butik 19/12). På tisdag 10/10 kl. 19 kommer vi att visa en sneak-preview i film.

Text: Harold Abbas och Anna Davidsson

Foto: Anna Davidsson och Zé Silva

https://www.facebook.com/thecastlesquest/