Det där med att jag skulle återkomma om Jekyll och mina erfarenheter… Alltså, jag ska inte förneka att jag är en relativ nybörjare på enduro-fronten. Javisst, jag har en hel del kunskaper och jag kan kontrollera mina cyklar, men att få köra denna Jekyll i Italien och på lederna som fanns där var något utöver det vanliga.

Då är den faktiskt väldigt all-round

På hemmaplan brukar jag inte ligga sist när det gäller utförsåkningar, men hela dag ett i Italien stod i tecknet av att ligga längst bak! Det var en ny känsla för mig kan jag säga, fast det gör ingenting, någon ska ju vara sist i gruppen. Och i all ärlighet, så som jag fick köra utför, såna backar och utförsåkningar har jag aldrig tidigare kört. Man lär sig fortfarande nya saker, även när man har passerat 40-strecket. Jag kan bara tycka att jag borde ha börjat med denna variant av mountainbiking mycket tidigare i livet, men saker och ting sker när de ska ske och crosscountry har jag lämnat mer och mer bakom mig… Fast det ger fortfarande mycket nöje, eftersom jag kan tillämpa de tekniker som jag har lärt och håller på att lära mig inom enduro-mountainbiking…