”Kan jag ta med el-cykeln på flyget?” Det är en av funderingarna jag tar med mig hem från Finale Ligure i Italien. Min reskompis och jag har testkört, ända till strax före avgång, de el-endurohojarna från Cube. Det var i höstas att företaget  presenterade sin nyaste modell i Italien och ställde samma ledande fråga till tidskrifter från hela Europa: ”bra eller dåligt?”.

El-cyklar

Vi tar det från grunden: en el-cykel innebär att cykeln har elektrisk tramphjälp. En elmotor levererar extra kraft så snart du trycker på pedalerna. Det är alltså ingen permanent eldrift, och det finns inget gashandtag som du kan accelerera med när som helst. Det krävs fortfarande en insats från cyklistens sida, och en el-cykel går i övrigt som en normal cykel. Dock innebär motorn och batteriet att den väger lite mer, och en el-cykel blir lätt åtta kilo tyngre än en motsvarande cykel utan elstöd.

El-cyklarna har snabbt blivit oerhört populära hos den äldre delen av befolkningen, vilket inte är konstigt: den extra trampkraften kompenserar för halvdan kondition och ålderskrämpor, så att även de äldsta kan bli aktiva trafikanter igen. En annan grupp som snabbt har anammat el-cyklarna är pendlarna. På el-cykel kommer du nu snabbt från A till B utan ansträngning, parkeringskostnader och svettiga kläder. Det var närmast oundvikligt: när väl el-cyklarna erövrade mark från stadscyklarna, stod en revolution inom offroad-branschen i startblocken. I alla fall om tillverkarna får bestämma…