TEST

  • Lapierre Overvolt FS
  • Haibike Xduro AllMtn RC 27.5

Som frisk cyklist, tänker man inte ofta på att man kan ha eller borde ha en stöd-motor på cykeln. Jag kan t.o.m. säga att jag anser att jag inte borde ha en motor på min hoj. Och det tycker jag fortfarande, dock tror jag att ni förstår att denna mening kommer att avslutas med följande ord; MEN………!

El epoken har börjat!

Så fort jag satt igång cykeln med motorn i TURBOläge, på grund av att skogen var genomdränkt av vatten vilket gjorde att hjulen sjönk navdjupt i leran, körde jag iväg med fullt ös där de övriga mtb-cyklisterna fick gå!

Och att gå finns inte i min vokabulär, mtb kör man och inget annat! Ja, jag vet redan vad ni tänker: ’fusk’. Både ja och nej kan jag säga! Har man ingen styrka i musklerna så finns det nämligen inte en chans att stödmotorn kommer att ge dig det, även en sådan cykel kommer att stanna. Fullt flås blev det och pulsen gick väldigt snabbt upp till 190, vilket gav mig ett fantastiskt stort leende på läpparna. Där de andra gick och fick blöta strumpor med detsamma kunde jag bara fortsätta att cykla…