Idag lanseras en ny utmanare i världen av prestandakomponenter för cyklar – varumärket FR-X. FR-X marknadsför ett noggrant utvalt sortiment av styren, styrstammar, sadelstolpar, klämmor samt flaskhållare i kolfiber med tonvikt på extremt hög kvalité och låg vikt på den svenska marknaden.

Vårt initiala sortiment har något för alla prestandacyklister, den som söker det allra lättaste för landsvägsbruk kan exempelvis ta en titt på flaskhållaren Zu i kolfiber, som väger in på endast 12g. Som ett komplement till det här har vi några av världens lättaste styrstammar, exempelvis Zaqar, som i 120mm-utförande väger in på endast 101g”, säger FR-X:s grundare Jonas Klar. ”Utöver våra allra lättaste produkter har vi även extremt hållbara produkter såsom styren i såväl kolfiber som aluminium, sadelstolpar med matchande klämmor i kolfiber, samt flaskhållare gjorda för krävande utflykter i skogen, eller för den delen ner för bergssidor.”

ndjmlwx c6rwumh

FR-X satsar på långsiktighet och hög kvalitet, något som backas upp av två års garanti på samtliga produkter. ”Vi har personligen besökt otaliga fabriker i Taiwan, och fann till slut samarbetspartners vi var nöjda med. Kvalitetskontrollen hos våra leverantörer är extrem, exempelvis är våra DH/Enduro-styren individuellt testade för att klara en statisk last på 650kg. Våra leverantörer har gigantiska cykelfirmor i närområdet, vilket i sig är en garant för högkvalitativa produkter, då de naturligtvis söker kontrakt med dessa firmor. Hade vi varit intresserade av att bara köpa till lägsta möjliga pris hade vi gått till Kina, men då hade kvalitén blivit lidande istället.” säger Jonas.

omtlu2d

9zqjsa3

Att endast sälja produkter är heller inte ambitionen för FR-X, fortsätter säljchef Henri Puustinen: ”Vi är krävande konsumenter själva, och vet att kundrelationer inte kulminerar i försäljningen av en vara. Vi strävar inte efter, utan ska placera kunden i första hand. Erfaren cyklist som nybörjare, vi gör ingen skillnad på våra kunder. Produktmässigt vågar vi säga att vi har de bästa styrena i Sverige för under tusenlappen. Vårt dyraste styre, downhillstyret Kishar som är 840mm brett med 25mm rise kostar 849:- och är tillverkat i 100% kolfiber. De här priserna gynnar förstås kunden och är möjliga då vi eliminerar mellanhänder – vi låter tillverka enligt våra specifikationer och säljer direkt till konsument. Vi har under hösten haft ett begränsat ’betatest’ med utvalda kunder bland vänner och bekanta med mycket goda resultat och är därför mycket optimistiska inför framtiden.”

rrf5u0t 4aqqad9

Försäljningen av FR-X-produkter sker uteslutande via FR-X.se, och varorna lagerförs i Sverige. Leverans sker med Schenker, normalt inom 2-3 arbetsdagar och betalalternativ är antingen faktura, 30 dagar, alternativt kort.

Om FR-X
FR-X är grundat 2016 med en enkel idé – att erbjuda extremt högkvalitativa cykeldelar till ett konkurrenskraftigt pris. Teamet bakom FR-X har över 20 års erfarenhet av marknadsföring, försäljning, logistik samt kundtjänst och står redo att erbjuda produkter och service utöver det vanliga.

För information: fr-x.se