Om det finns en mountainbike-ikon, så är det den legendariske Tinker Juarez (55)! Den vänlige och starke amerikanen med sina eviga dreadlocks började med BMX 1974, men övergick till mountainbike 1986 och blev snart en av de bästa crosscountry-cyklisterna i världen. Han tog hem en massa lopp, vann VM-medaljer och körde OS. Sedan 2005 koncentrerar sig den ”ständige” Cannondale-cyklisten på långdistans, och han kan fortfarande inte tänka sig att sluta. Tinker är ett fenomen som inte försvinner i första taget …!

Jag kommer att fortsätta tävla så länge jag kan!

Tinker, var exakt kommer du ifrån?

– Jag bor i Whittier, i utkanten av Los Angeles County i Kalifornien. I det området har jag bott nästan hela mitt liv. Jag är gift, och min fru Terri Slifko och jag har en son. Joshua är nio år nu och en fantastisk kille! …