Det var på gång redan 2003 men det blev inte förrän inför 2015 som jag vågade ta det stora steget! Vad handlar detta om för ett ’stort’ beslut, kan man fråga sig? Jo, nu dumpar jag hardtailen som tävlingscykel!

Jo, nu dumpar jag hardtailen som tävlingscykel!

Fram till 2005 åkte jag för Cannondale och de hade då sin heldämpade Scalpel som toppmodell för crosscountry racing. Jag hade under 2003-2004 två sådana att åka på och jag tänkte inte ens på hardtail. När jag sen började åka Trek inför 2005 blev det en hardtail och en heldämpad hoj på grund av att jag var osäker på hur Treks heldämpade Top Fuel skulle uppföra sig. Jag helgarderade mig med andra ord.

Så har det fortsatt fram till i år av bara ren rutin och tryggheten av att kunna välja optimal modell efter bana. Det har fungerat bra med denna set-up och jag har väl åkt ca 70 % hardtail och 30 % heldämpat. Men under 2012 ändrade detta förhållande sig drastiskt. Efter att Trek släppte sina nya SL-modeller har det blivit 75 % på den heldämpade cykeln istället. Anledningen är inte att det blivit några större förändringar i viktförhållandet mellan en hardtail och en heldämpad cykel. Det har varit konstant ca 700-900 g mervikt på en heldämpad cykel åren igenom. Nej, det är de heldämpade cyklarnas geometri och fjädringskomponenterna som utvecklats enormt senaste åren. En heldämpad cykel är numera lika kvick i vändningarna som en hardtail. Att dessutom lätt kunna låsa både fram och framfjädring stumt, med ett reglage, gör all skillnad i världen. Nu tar det ett tumtryck från att åka fullt aktiv fjädring till en stum hardtail. Mina hardtails har senaste åren knappt varit använda då de sålts.

Så inför 2015 blir det en ordentlig kovändning. Jag kommer nu att åka på tre olika heldämpade cyklar. Tonvikten på min mtb-satsning blir test och utvärdering istället för resultatjakt. Jag är inte lika motiverad på mtb- sidan längre efter att ha vunnit allt som går att vinna. Det blir fortsatt fokus på cyclocross framöver.

För träning och tester kommer jag att åka Treks nya Remedy 9.8 29er. Det är en All-Mountain hoj med 140 mm fjädringsväg. Det jag framförallt ska utvärdera är den nya RE-Aktiv teknologin på bakfjädringen. Ska jag vara ett bra bollplank till Trekåkare och kunder måste jag kunna teknologin utan och innan. Samtidigt har jag en kanoncykel för teknikträning.

För tävling blir det två ganska olika heldämpade Superfly 29ers. Som

förstacykel satsar jag på beprövad teknologi med en Superfly utrustad med nya XTR mekaniska växelsystem i 1 x 11 utförande. Lägg därtill Rock Shox XX fjädring med hydraulisk lockout. Självklart blir det en RS-1 framgaffel och superlätta hjul. Det blir en Project One-lackad cykel med Treks tunnaste lack som väger nästan ingenting.

Den andra Superflyn har jag inte för att jag egentligen behöver två heldämpade cyklar. Det blir istället en bonuscykel som mestadels kommer att fungera som utställnings-/democykel. Den ska kittas med den mest avancerade teknologi som går att få tag i. Mina sponsorer och jag hoppas då skapa en cykel som blir ett dragplåster till olika event under året och samtidigt får jag chansen att testa ny teknik i verkligheten. Lacken kommer att sticka ut ordentligt och garanterat synas!

Det är nästan självklart att den blir utrustad med Shimanos nya XTR DI2 komponenter. Jag har elektriska växlar på mina CX-cyklar och är hur nöjd som helst. När detta nu finns för mtb är det ett måste att testa. Det blir två klingor fram med ’Syncro Shift’ – funktion som manövreras med ett växelreglage. Man växlar bara upp eller ned och systemet väljer sen optimal klingkombination fram och bak automatiskt. Genialt!

När man ändå har ett batteri på cykeln så blir det naturligt att köra Fox nya iCTD fjädring fram och bak. Detta elektriska system för att låsa och öppna fjädringen är framtaget tillsammans med Shimano och är förberett för integration. Som grädde på moset kör jag Pro DI2-förberedda styrstam och styre. Då kan man ha invändig kabeldragning hela vägen från reglage till växelmekanism.

Hjulen blir något alldeles extra och spektakulärt. De får bli en överrask- ning då cykeln presenteras i vår.

Så ni förstår att jag ser fram emot 2015 års mtb-säsong fastän jag kanske inte kommer att vinna många race! Ni kommer att kunna följa bygget av utställningshojen på www.bennycarina.se. Jag räknar med att det börjar trilla in prylar i februari månad.

Benny Andersson

www.bennycarina.se