Som ni kanske märkte så var jag inte med i förra numret av MTB Sweden-magazine. Detta berodde på att jag valde att avstå på grund av att jag har varit skadad och har då inte kunnat träna som jag har velat, vilket resulterade i att det blev tungt för mig. Det har varit en lång process, jag blev skadad i slutet av säsongen och var tvungen att avstå de sista tävlingarna. Jag försökte träna på som vanligt till SM, men det gick inte alls. Jag minns hur mycket jag grät på passen över smärtan samtidigt som jag inte kunde köra som jag ville. Jag fick inte ut det jag skulle uta passen och det blev bara smärta i allt. Som ni kanske har märkt vid det här laget så är jag väldigt envis.

Skadad och nya sponsorer till 2015

När man bara ser sina mål framför sig så struntar man oftast i hindren som kommer, man vill bara uppnå sina mål. Man stirrar sig blind helt enkelt vilket inte alltid är så bra. Jag minns att jag sa till mamma och pappa ”jag tränar hellre med ett taskigt nyckelben än detta, som gör tusen gånger ondare”. Så jag fick en tid hos läkaren och han sa direkt att jag inte fick cykla på ett tag. Jag var lite beredd på svaret men ändå var det jobbigt, samtidigt som det var rätt skönt att läkaren bara sa ett nej så jag slapp gå och grubbla mer på det. Väl där så blev jag skickade på magnetröntgen och sedan blev det en operation.

Men nu mår jag bra igen och jag är glad igen och jag kan träna precis som jag vill igen. Skönt! Nu efteråt när man ser tillbaka på de lite tyngre perioderna i karriären så känns det ändå lite bra. Alla blir skadade, alla måste ta sig ur det, alla blir mycket starkare, man lär sig mer om sin kropp. Man stärks mentalt och man lär sig att gå igenom motgångar vilket är jobbigt för stunden men väldigt bra för framtiden. Jag har fått träna lite annan träning som löpning, gym och simning vilket också har vart kul. Jag gillar att löpa, det är ett bra komplement, tycker jag. Men känslan att få sätta sig på cykeln igen och köra sig sådär trött att mjölksyran sprutar ur öronen är obeskrivligt skön. Jag är jättetaggad på alla hårda vinterpass och nästa säsong nu. Detta kommer att bli bra.

När vi ändå är inne på nästa säsong så kan jag tala om att jag inte kommer att köra för team Lapierre nästa år. Det har varit ett bra team men jag tackade nej av olika orsaker. Men istället så kommer jag att köra för Allebike 2015, det ser jag verkligen fram emot! Jag kommer att fortsätta köra på 29” cykel då jag tycker att de är grymma! Nästa säsong ser ut att bli bra, nya grymma sponsorer och stora planer!