I våras skrev jag om premiärer och hur jag i tävlingssammanhang hade premiär i att ha mycket klädesplagg på mig då jag i Billingeracet tävlade i både arm- och benvärmare med mer därtill. Nu har vi kommit till avslutet för denna säsong och även här verkar det bli kallt och påklätt. Helgen som var spenderades på cykelcrosstävlingar i Stockholmsområdet, detta samtidigt som vinterkylan och ”snökanonerna” börjat härja.

CXGaloppen som arrangerades på Täbys galoppbana blev en kall och snöig historia men även något man minns och självklart en riktigt rolig tillställning. På denna tävling noterade jag säsongens första pallplats med en tredjeplats och detta var något jag var väldigt nöjd med efter att ha haft mycket strul under årets cykelcross-säsong. Jag har drabbats av flertalet punkteringar, men nu med snöigt och mjukt underlag lyckades jag hålla ihop det för en hel tävling. Vinterkylan fortsätter att dominera och i skrivande stund så väntar Svenska mästerskapen i cykelcross till helgen. Bilderna man ser inför tävlingen är en bana i Eksjö med massor av snö som just nu plogas för att vi ska ha en bana att cykla på.

Säsongerna avlöser varandra lika säkert som årstiderna, jag tar de sista tramptagen på cykelcrossen samtidigt som luften verkar gå ur hösten (och mina däck titt som tätt) och vintern kommer. Med vintern kommer även en vinterträningsperiod eller grund-träningsperiod beroende på hur man vill benämna den. Jag ska först försöka vila den del av november som kvarstår efter att SM är lagt till handlingarna.

Planen inför nästa år är att träna, detta kommer att ske på testcykel, fatbike, mountainbike, skidor, gym och genom löpning. Variation i träningen finns det möjlighet till vilket kan vara nyttigt inte minst för motivationen. Ju närmre vi kommer våren och värmen så kommer också träningen mer att bedrivas på mountainbike. Jag gillar de alternativa träningsformerna och jag gillar testcykel på vintern. Testcykeln är en effektiv träning som behövs när tiden är knapp. Tiden för träning har blivit mer bristfällig också då livet fortgår hela tiden, och en grabb som är dryga två år och en vinter där vi väntar tillökning gör att tiden för träning fortsätter att vara knapp då jag inte är något proffs utan behöver försörja mig på annat vis. Tur jag gillar tidiga morgnar på testcykeln, har vagn för både löpning och cykel samt har en underbar fru.

Vad som gäller nästa år, vad jag fokuserar på och vilka tävlingar som ska åkas och prioriteras kan vi behandla i nästa krönika på rätt sida om årsskiftet för säsong 2017. Tills dess önskar jag er god jul och gott nytt år och många härliga cykeltimmar! För er med Strava kan jag tipsa om Rapha500 i juldagarna, en utmaning att cykla 500 km på åtta dagar. Jag har avverkat tre Rapha500 och hur det blir i år får vi allt se beroende på när familjen växer från tre till fyra personer.