Säsongsöppning

Årets säsongsöppning blev uppskjuten en vecka på grund av en förkylning, som skulle visa sig vara envis. Vi hade en vinter med ovanligt lite förkylningar och andra sjukdomar. Så träningen har fungerat klockrent med den nya omställningen som det blev med en ny liten kille i familjen. Såg fram emot premiären på Kolmårdsbiken efter en längre period av bra träning (återkommer till det).

Tyvärr blev jag sjuk bara dagen innan tävlingen och det håller ännu i sig, två veckor senare. Säsongspremiären blev uppskjuten en vecka och skedde i Bengtsfors på Dalsands XC istället för Norrköping och Kolmårdsbiken. Jag kände mig helt okej på tävlingsdagen, bara lite rester av förkylningen kvar. Gjorde en helt okej tävling efter förutsättningarna och rullade i mål som fyra efter att ha varit väldigt aktiv i klungan om plats 2-6. Dagen efter började förkylningen ta omtag och nu två dagar innan Lidingöloppet så är den på väg bort igen. Hoppas på start på lördagens lopp och dessutom på en fräsch kropp som inte protesterar med ännu ett bakslag.

Att jag ändå stod redo inför Kolmårdsbiken och kände mig väl förberedd är något jag vill rikta uppmärksamhet mot. Det är främst min arbetsgivare som hittade ett sätt för mig att arbeta deltid och vara väldigt förstående med mitt intresse av en elitsatsning inom sporten. Det är något jag tror är väldigt viktigt, att som satsande ha det stödet och förståelsen ifrån jobbet. När man inte kan leva på sporten, men ändå vill vara en del av den så har jag haft väldigt stor hjälp av att mitt jobb har kunnat erbjuda en 70%-anställning. Det har gjort att vardagen för mig och min familj har flutit på mycket bättre än vad som annars hade varit möjligt. Det ger mig ett litet lugn nu när förkylningen har sabbat min form lite, jag vet att det finns möjlighet att åtgärda detta kommande veckor. Sen är det ju det självklara med att man även ska ha en förstående familj, det är också en viktig del i det hela.

Nu ser jag fram emot Lidingöloppet härnäst, speciellt då jag verkligen diggade loppet 2015. Jag var supertaggad inför 2016, men blev sjuk, även då dagarna innan, och fick stå över. 2017 vill jag vara med och köra race på Lidingö, det är väldigt fartfyllt där! Att få ihop 63 km på den lilla ”ön” kräver sina svängar. Det finns även en film från Lidingöloppet 2015 på Youtube som spelats hemma hos mig flera gånger under de senaste två vinterträningsperioderna när man sitter och trampar på monarken utan att komma någonstans.

Uppdatering vid deadline av krönikan: Till Lidingöloppet kom jag tyvärr inte till start, då jag inte blivit helt frisk och behöver sätta punkt för denna tre veckors förkylning så jag kan komma igång på riktigt med säsong 2017. En vecka kvar nu till öppningen av Långloppscupen och Billingeracet. Jag ska väl ändå stå till start då, för nu längtar jag efter att tävla!