Vintern närmar sig otäckt fort och i skrivande stund befinner jag mig på tåget hem till Karlstad. Vi har tagit oss in i November månad och varma sommarkvällar är ett minne blott.

Om vi backar några helger så avslutades mountainbike-säsongen med ett relativt nytt arrangemang. MTB-kåsan hade premiär i slutet av 2015 och det blev en succé. I år var det dags igen och vädret skulle visa sig från sin bästa sida. Konceptet är enkelt med två etapper á 45 minuter där alla startar samtidigt. En etapp avverkas i dagsljus och den andra (sista etappen) i pannlampornas sken. Att cykla i skogen med pannlampa ger en grym fartkänsla och är sjukt roligt.

Himlen var klarblå, solen tittade fram och kvicksilvret hade letat sig upp till några plusgrader. Magiskt! Första starten gick och tempot visade sig bli rejält uppskruvat. Cykeln gick perfekt och 45 minuter senare rullade jag först över mållinjen. Prologhostan kom som ett brev på posten då jag kanske fuskat lite med uppvärmningen. Efter målgång var det cirka tre timmar till start inför kvällsetappen så det fanns gott om tid till att fylla på med energi och ladda om. Inför sista etappen hade mörkret anlänt och pannlampa var ett måste för att ta sig runt banan. Starten gick enligt planen och jag hade ledningen som önskat. I slutet på första varvet när jag passerade en teknisk nedförsbacke blev det, bokstavligt talat, mörkt som i ett ”sotar…”. Ridå! Som tur var fanns en medtävlande bakom mig, vilken blev min räddare i nöden då jag kunde ta mig ner med ledljus. Hoppas det ges tillfälle till revansch nästa år.

Under kommande helg är det race på gång. Närmare bestämt Cyclocross-SM i Eksjö. Jag är taggad till öronen och det ska bli otroligt roligt att tävla på snö med 33-millimeters-däck. CX är helt nytt för mig och det tar lite tid att vänja sig med de smala, mönstrade däcken. En sak som är säker är att det är fantastiskt roligt! Varför kör inte fler dessa roliga tävlingar (CX-pokalen)? Korta intensiva tävlingar, härlig stämning och en bra formhöjare. Ni måste testa!

Hösten har varit magiskt fin och hoppas alla tagit sig tid att njuta av cyklingen. Vinterträningen är inte långt borta och många är säkert ivriga att börja bygga formen inför 2017. Glöm inte att ladda batterierna innan ni drar igång med detta. Ha det gott!