Så vad har hänt sedan förra gången? Vädermässigt har det varit varierad kompott, varma dagar blandat med kraftigt snöfall runt påsk. De senaste veckorna har dock bjudit på flera vårtecken och förhoppningsvis blir det bara varmare framöver.

Träningen har rullat på bra. Jag har ökat intensiteten och de första tävlingarna är genomförda. Jag tycker det är roligt att variera träningen och tanken är att det i år ska bli mer landsvägscykling än tidigare. Vårens stora mål är ett kvallopp till UCI Grand Fondo VM som går av stapeln i Alibi (södra Frankrike) i slutet på augusti. Fokus har därför varit att prestera bra på linjeloppet under Scotland Grand Fondo för att där kvala in. I skrivande stund är loppet genomfört och sammanfattningsvis var det en fantastisk upplevelse.

Att få vara där och tävla på avstängda vägar i ett landskap som är magiskt fint var riktigt häftigt. Banan bjöd på böljande landskap med ett antal utmanande backar. Verkligen något jag rekommenderar alla att prova någon gång! Hur gick det då? Starten började direkt med att gå uppför några kilometer och det blev direkt en del farthöjningar som försök till att minska ner antalet cyklister i klungan. Sedan fortsatte det så i mil efter mil och vi blev allt färre som höll ihop mot slutet. När det var cirka en mil kvar så var en sista stigning kvar innan det var utför mot mål. Benen började bli lite skakiga och jag tvingades släppa iväg en klunga med cyklister. Vi blev då fyra stycken som höll ihop fram till en spurt som jag tyvärr förlorade. Rullade till slut in på en femteplats i H30-klassen och jag kan inte annat än vara jättenöjd. Målet uppnåddes och jag fick min VM-biljett till Frankrike som jag drömt om. Så nu blir till att planera träningar och tävlingar framöver så att kroppen förhoppningsvis är i bra form den 27:e augusti. Det vore roligt!

Vad händer med mountainbiken då? Jo, till veckan parkerar jag landsvägscykeln och det blir träning i skogen. Snart är det tävlingspremiär på mountainbike och det gäller verkligen att tagga till! Skövde står som värd till Billingeracet som är första deltävlingen i Långloppscupen. Det kommer verkligen bli ett tufft lopp med många backar men också fina stigar som passar alla cyklister. Hoppas vi ses i Skövde och ha det så bra tills nästa gång!