Pittoreska Leogang i Österrike utgjorde bakgrunden till den nya kollektionen med cyklar, kläder och tillbehör från nu 40-åriga amerikanska Specialized. De viktigaste trenderna för modellåret 2015 är de nya 650B-hjulen på ett antal modeller, flera toppcyklar för damer och unga, samt ett bredare utbud av fethjulingar.

Specialized ligger bra till även för modellåret 2015.

Enduro – toppmodellen för all mountain-cykling

Curtis Keene och Anneke Beerten kör denna och får goda resultat! För det ultimata all mountain-äventyret har Specialized nu utrustat även denna toppcykel med 650B-hjul. En särskild all mountain-geometri och den justerbara sadelstolpen Command Post IR ger smidiga köregenska- per på tekniska stigar. En kort hjulbas i kombination med lätta hjul och komponenter förstärker dessa egenskaper ännu lite till. 29-tumsmodellen har 155 mm slaglängd, medan 650B-varianten har 165 mm. 650B-cyklarna ersätter dagens 26-tumsmodeller och finns i två modeller med kolfiberram: S-Works Enduro och Enduro Expert Carbon (29 tum och 650B). Det finns tre modeller med aluminiumram: Enduro Expert Evo (650B), Enduro Elite och Enduro Comp (29 tum och 650B).

Era – en heldämpad hoj för kvinnor på språng

Innan någon hade utvecklat en särskild heldämpad 29-tums crosscoun- try-/maratoncykel för damer, körde de flesta kvinnor i eliten på en Epic. Det behövs inte längre: i och med Era har en ny tid verkligen inträtt. Ett produktlag med bara kvinnor som har riktat in sig enbart på damcyklar, har nu tagit fram en särskild damcykel i toppklass. S-Works-modellen har till och med en Rock Shox RS1-framgaffel och FSR-bakfjädring med Brain- dämpare både fram och bak, därtill SRAM XX1 och kvinnoanpassad geometri. Framgaffeln och fjädringen har ställts in för mellanlåga vikter och cykeln har dessutom försetts med den nya Myth-damsadeln. Styret är smalare och handtagen har en lite mindre diameter, specialutformade för mindre händer. Det finns tre modeller med kolfiberram: S-Works Era, Era Expert Carbon och Era Comp Carbon…