Har du några nyårslöften inför det nya året? Jag också … Att träna – gärna så mycket som möjligt – och göra roliga resor (med cykeln i bagaget). Gärna en extra timmes crosstraining då och då, med övningar för bålstabilitet, crossfit osv. Vara ännu noggrannare med vad jag äter och tänka på förhållandet mellan styrka och vikt. Att göra upp ett bra träningsschema och verkligen följa det, och att inte börja slarva med loggboken efter någon månad.

Vilket mål du än väljer ska det utformas SMART: Specifikt – Mätbart – Accepterat – Realistiskt – Tidssatt.

Dessutom är jag på jakt efter roliga utmaningar. På min Att göra-lista står följande: Duchenne Heroes, TransAlp, Trans-Pyrénées, Crocodile Trophy, Cape Epic, Across the Andes, Ride with the Inca, Leadville Trail 100. Jag kan förstås inte göra alla under ett och samma år, men drömma kan man ju alltid, eller hur? Utifrån den listan ska jag göra en årsplan. Utan mål är det jobbigt att träna och svårt att hitta motivation. Håller du inte med? …