Mitt cykelintresse har funnits sedan jag trampade runt på trehjulingen i skogen och sedan en tid har även intresset för foto och film vuxit sig starkt hos mig. Det är ju verkligen en utmaning att förmedla känslan och intrycken som man plockar upp i skogarna.

Runt 2008 köpte jag min första GoPro-kamera och den blev snabbt en favorit då man kunde montera den på en rad olika ställen och hitta häftiga vinklar. Utöver detta var kameran även vattentät och rejält stryktålig. Och sedan dess har jag nog haft dom flesta av modellerna.

Sedan 2013 har jag drivit Instagramkontot JD_adventure_MTB på hobbynivå, men utmaningen har alltid funnits där att hitta nya vinklar och miljöer och att fånga dem på bästa möjliga sätt på en cykelrunda i skogen. Idag är ju GoPros kameror så lättanvända med bland annat röststyrning och en uppsjö av fästen m.m. och dessutom väldigt smidiga att ta med utan att det tar någon plats…