Vi har redan haft några tester inriktade på den rätt så nya varianten inom mountainbike-segmentet: plussaren. Denna gång tyckte vi att det kunde vara en intressant grej att framhäva både en dam- och en herrmodell i ett och samma test.

Rhyme FSR Comp Carbon 6Fattie

Stumpjumper FSR Comp Carbon 6Fattie

Hur kul är det inte om man kan dra iväg på en gemensam tur med sin käraste och tillsammans jobba sig genom de olika utmaningarna som man möter där ute i terrängen!

Att jag skriver just ordet “terrängen” beror på att dessa cyklar mår bäst i jobbig terräng. Allt från stora stenar, dropps, hopp och branta backar, till mjukt underlag i form av myrmark eller lera, ja det är just där dessa cyklar har det bäst, och utan att förlora det rappa och kvicka som man oftast vill ha. Tar vi till exempel fatbikes så har dessa de flesta egenskaper som plussaren har, men oftast tappar man den där hastigheten. Enligt oss finns det alltså verkligen utrymme för denna variant av mountainbike.

Anna och jag har haft varsin Specialized under en längre period. Jag har haft förmånen att få testa den på ytterligare marker, som på vår resa till Färöarna. Det blir alltså två olika vinklar på denna variant av mountainbike…