Mitt bästa cykelminne

Jag är 49 år och började cykla först i vuxen ålder. Mitt cykelintresse har lett till att jag deltagit i en rad cykeltävlingar som motionär och gjort många fina cykelturer på resor till olika länder. En av mina favoritturer, än så länge, är Crested Butte i Colorado, USA.

Crested Butte

Den lilla bergsstaden Crested Butte ligger på 2708 meters höjd, i staten Colorado. Invånarna påstår att staden är världens terrängcykelhuvudstad och att det var här som terrängcyklingen uppfanns. Det får stå för dem. Staden är väldigt trevlig med sina 1500 invånare. Det var en gång en gruvstad och Många gamla hus från den tiden är bevarade.

It’s all about speed

Området runt staden har många olika MTB-leder och för dem som aldrig får nog är hela Colorado fullt av möjligheter. Lederna har olika svårighetsgrad, men inga är omöjliga. Som på många andra ställen är det farten du håller i nedförsbackarna som avgör hur krävande en led är. På den alpina skidanläggningen finns möjligheter att köra ”down hill”.

Det är bäst att börja nära staden för att vänja sig vid höjden. Aktuella leder är Strand Hill, Upper Loop och Upper Upper Loop, Lupine och många fler. På sidan www.cbmba.org finns en översikt över lederna och vilken svårighetsgrad de har.

Trail 401

Denna led är rankad som en av USAs bästa singeltracks. Det är väldigt många höjdmeters stigning och på grund av detta krävs en ganska stor fysisk insats. När du är på toppen är belöningen en fantastisk utsikt och en trevlig tur ner igen. Leden har några krävande partier, men maken till bra singeltrack finner du inte på många andra ställen.

Big Al’s Bicycle Heaven

Här kan du hyra cykel och få veta det du behöver för en oförglömlig upplevelse.

”Happy trails”

Francess Burgess, Norge