Jag drömde om en lång endurotur till en plats utan bekvämligheter, där det varken finns lättkörda vägar, butiker eller hotell. Om att förirra mig ut i ödemarken i högan Nord, till exempel Lappland … Åka långt från civilisationen, iväg på det riktiga offroad-äventyret, men ändå inte med livet som insats. När jag letade efter ett lämpligt resmål hittade jag plötsligt en ruttbeskrivning som lockade med en ovanlig, 37 mil lång utmaning!

Det i mina polska öron mystiskt klingande namnet ”Bohusleden” gjorde mig nyfiken. Så heter den långa led som går genom Bohusläns skogar – en kustled längs Skagerrak. Jag bestämde mig för att undersöka leden närmare, eftersom det skrivs om den ganska ofta, och landskapet och den vackra naturen har gjort stort intryck på skribenterna. De är entusiastiska över att Bohusleden känns som en smal offroad-stig med varierande svårighetsgrad. Jag förvarnades om att terrängen inte är plan och att det inte är en lätt tur, trots att leden inte går uppe i bergen. Jag gillade också tanken på att det finns 112 sjöar i området att simma i – en stor fördel med tanke på årets otroligt varma sommar. Men det var inte bara detta som gjorde att jag valde Bohusleden som resmål…