Mars månad och snön ligger fortfarande kvar i stora delar av Sveriges norra delar. Vi kastar längtansfulla blickar bort mot medelhavet och den tredje största ön, Cypern. Efter ett givande möte under fjolårets BikeExpo fick vi en inbjudan av CTO, Cyperns turistråd som är en semi-statlig organisation under överinseende av ministeriet för handel, industri och turism. Deras önskan var att få visa upp vad Cypern har att erbjuda för mountainbikecyklister. Vi tyckte att det lät som en ypperlig idé att få testa lite stigar i temperaturer som överstiger 20 grader. Förväntansfulla är ett milt uttryck som inte räcker till för att beskriva känslan när vi packade in våra fatbikes i Evoc-väskorna. Anledningen att fatbikecyklarna fick följa med var att vi skulle få testa våra BikeBoards på Cyperns högsta berg Troodos, som hade ganska mycket snö för tillfället. Det var en kamp att få ner de feta hjulen i cykelväskorna som egentligen inte är gjorda för ändamålet.

Enligt myten så sägs Afrodite ha fötts och stigit upp ur havet just på denna plats.

Väl på plats i Larnaca blev vi hämtade av Börje som driver en cykeluthyrningsbutik med guidning, vilken går under namnet Cycle in Cyprus. Börje körde oss till hotellet, Cyprus Villages i den lilla byn Tochni.

Efter lite kvällsmat och samtal om kommande dagars cykling så behövde inte John Blund göra någon större arbetsinsats för att vi skulle nå sömnstadiet…