USWE blir ny officiell vätskeryggsäcksleverantör till Vasaloppet och påbörjar därmed ett tre årigt långt samarbete.


– Att gå in som officiell leverantör till Vasaloppet var ett självklart steg i vår satsning på den nordiska marknaden. Vasaloppet är historiskt och tillika en fantastisk folkfest som lockar tusentals nordiska och internationella deltagare inom längdskidor, mountainbike och terränglöpning, något som passar oss perfekt, säger Per-Ola Ovin, VD för USWE Sports AB.


USWE är ett svenskt varumärke med fokus på actionryggsäckar för atleter och weekend warriors inom mountainbikecykling, trail/ultra running och skidåkning. Grundarna till bolaget kommer själv från användarledet och har sedan sin start 2007 arbetat hand-i-hand med toppatleter i utvecklingen av sitt produktkoncept inom daypacks, hydration packs och protector packs. Med sin prisbelönta och patenterade bärsele vid namn ”No Dancing Monkey™” så har USWE skapat en ny vägvinnande trend för ryggsäckar, där passformen är total utan att inverka på din rörlighet och andningsförmåga när du ska prestera. Denna trend kallas därför för ”action packs”.

USWE distribueras idag i ett 60-tal länder världen över och gör nu en stor satsning på sin hemmamarknad där samarbetet med Vasaloppet kommer att spela en stor roll.

– Det här är en viktig produkt för oss och vi är väldigt glada att USWE är med oss nu och tre år framöver. I dag har våra deltagare behov av smidiga vätskeryggsäckar i alla våra grenar, både skidor, cykel och löpning. Allt för att kunna bibehålla både vätskebalans och fokus i Vasaloppsspåret. När det gäller Cykelvasan uppmuntrar vi särskilt våra deltagare att använda vätskeryggsäck istället för flaskor sett ur ett säkerhetsperspektiv,  säger Lena Hermansson, sponsoransvarig vid Vasaloppet.

Information: www.uswe-sports.com