Redan innan skon drogs på foten, kunde det anas att den inte på något sätt var som tidigare testade Five Ten-skor. Den ser ut att vara formgiven för att kunna vandra i och påminner faktiskt om en löparsko. Det är mycket man kan få fram om en produkt genom att bara titta på den.

 Oftast är det dessvärre så att man inte har möjlighet att prova allt inför ett köp, där kommer mtbS magazine in i bilden. Vi försöker, som alltid, att ge den information man möjligen är i behov av inför ett köp.

 

Skospecifikt

Five Ten har jobbat fram några särskilda saker som vi inte tidigare har sett bland deras skomodeller, och med varje punkt för sig kommer vi att redovisa hur dessa är tänkta av Five Ten, men samtidigt om det i praktiken fungerar som texten man kan läsa på Five Tens webbsida säger:

  • Följsam ovandel
  • Dräneringsportar i mellanfoten
  • Dotty-sulmönster med hybridfunktion
  • ”Five Ten Trailcross LT som är lika bekväma på pedalerna som i spåret

Vad gör Five Ten-skorna så speciella?

För att den som aldrig har kört med Five Ten, och speciellt inte med Stealth®-gummisulorna, ska förstå så ger dessa sulor väldigt mycket fäste, när man kör flats (platta pedaler). Hittills har jag haft en del olika Five Ten-skor, men en sak är alltid lika och det är fästet man har på pedalerna.

Varje gång man sätter foten på pedalen, så känns det som att sulorna suger sig fast i Crankbrother Stamp-pedalerna. Detta leder till att man inte längre har behov av clipless-pedaler. Så klart gäller det inte för alla varianter av mountain biking, men här syftar jag mestadels på trail/enduro-cykling och inte direkt på crosscountry-bruk. 

 

Stealth® Phantom

Går vi vidare på det använda materialet, så märks det att Phantom-delen i Stealth®-tekniken ger ännu mer fäste när man behöver köra i skiftande terräng. Om det nu är brant uppför eller nerför, så finns det fäste hela vägen.

I kombination med det som kallas för Dotty-sulmönster, så har du ett oslagbart fäste på och utanför pedalerna.

Dock kan det ibland upplevas att gummit ger för mycket fäste på pedalerna. Detta beror mestadels på att man har ett större tryck, genom att man t.ex. har en tuff och brant utförskörning. Om man då skulle vara i behov av att förflytta foten en aning, så blir det mer att man behöver lyfta på den för att sen hitta rätt plats på pedalen igen. Inget som är oöverkomligt, men det är bra att veta att det kan ske.

 

Blött, torrt och snö

Under dessa förhållanden har skorna testats och vi kan konstatera att de i första hand inte är tänkta för användning i snö men ändå fungerar mycket fint där, så man kan bara ge tummen upp.

En lördag i december där det bjöds på en mtb-tur som skulle vara mer enduro-orienterad men som ledde till att det istället blev väldigt mycket att gå (över en mil) på grund av snömängden, så visade sig skorna vara otroligt bekväma att gå i och då spelar det inte någon roll att man får knuffa fram cykeln en bra bit.  

I blött

Men om vi håller oss till det som är mer vanligt för dessa skor är hur de reagerar under blöta turer, så här på höst- och vinterhalvåret. När det gäller att ha tillräckligt med fäste på blöta stenhällar och rötter så kan vi återigen konstatera att det aldrig tar slut med fästet. Sulan är dessutom formgiven med ett annorlunda mönster (fjäll) under tårna, som ger ett betydligt bättre fäste i jämförelse med Five Tens sulor som inte har det.

 

Dessutom finns det i varje sko så kallade dräneringsportar som ska transportera bort vätska som kanske kommer in när man går. Man kan undra ifall det verkligen fungerar och svaret på den frågan är ja! Vid en av många turer under hösten så råkade jag kliva i en pöl vilket ledde till en blöt fot…men vattnet försvann så pass fort och i kombination med mina alltid jättevarma fötter, så blev det aldrig en kall fot.

Ovandelen, som är gjort i mesh, gör att skon andas betydligt bättre och därför blir man av med vätskan snabbare än vanligt. Slutligen vill jag påpeka att under innersulan så finns det en vätskebarriär, som är gjort i plast, vilken skyddar foten mot vatten som möjligen kan tränga in underifrån.

 

I torrt

Att kunna tillverka en sko som ger bra andningsmöjligheter i varmare temperaturer utöver att klara av vatten och kyla är min värld en stor bedrift. Bland annat tack vare meshen på överdelen, så har skon bra ventilationskapacitet.

 

En till praktisk sak

För övrigt finns det innanför skon en tvådelad upphöjning runt hälen, alltså vid sidan av hälen så finns det två upphöjningar som håller den på plats ifall man behöver gå. På grund av att det är två separata upphöjningar ger det plats till själva nedre delen av hälsenan. Det positiva med det är att hälen hålls på plats på ett naturligt sätt utan att få en tryckpunkt. 

Skosnörningen

På Trailcross har vi enbart skosnören till vårt förfogande, dessa är kraftiga och skon dras åt på ett jämt fördelat sätt över hela foten. Det finns dessutom en gummisnodd som ger möjlighet att sätta fast skosnörena, alltså ingen risk för att fastna i kedjedrevet.

 

Överlag

5.10 Five Ten Trailcross LT-skorna är otroligt lätta! Det märks att de har utvecklats kring tanken att man ska kunna gå i dem. Vi kan bara konstatera att Five Ten har lyckats med att skapa en sko som är bekväm både på och utanför pedalerna.

Utöver den testade Trailcross LT så finns det två modeller till, med högre skaft. Den finns även som dammodell.

Pris: 1399kr

 

Text & foto: mtbS magazine

För fler artiklar kring Five Ten: fabrikantsida Five Ten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!