När den första mountain biken dök upp på marknaden, fanns det inte många olika hjul att välja mellan. Diametern var alltid 26 tum och fälgen var inte speciellt bred, eftersom något annat inte efterfrågades då. Tills för ungefär tio år sedan, hade en mtb-cykel alltid fälgbromsar och fälgarna måste anpassas till det extra slitaget från bromsarna. När sedan skivbromsarna kom, fick fabrikanterna mer frihet att experimentera med fälgarna.

De nya hjulmodellerna kunde göras bredare. Med början på 18-19 mm gick fälgbredderna sakta upp mot 22,5 eller 25 mm, för cross country, 30 till 35 mm för all mountain eller enduro och till och med 40 mm för fatbike (upp till 4 tum). Nu vet vi hur trenden är, så låt oss titta på några tekniska termer.

 

Mått och storlek

När man ser på formen på en fälg, förstår man att det finns tre dimensioner på den: diametern på den inre fälgkanten, yttre fälgbredd och inre fälgbredd. För att ta hänsyn till kompatibiliteten med däcken, måste man först titta på den inre fälgkantsdiametern (vilket är lätt om man har en 26, 27,5 eller 29-tum). Efter det måste man undersöka vilken bredd som används – för det mesta anger däcktillverkarna den inre fälgbredden (eftersom den yttre fälgbredden bestäms av fälgtillverkarna, och kan vara olika, även när den inre bredden är samma).  

Tidigare var det en vanlig missuppfattning att en smal fälg och ett smalt däck var snabbare. Detta kan ge nackdelar i terrängen, eftersom smal fälg och smalt däck kräver högre lufttryck, vilket får som resultat att det blir stötigt och studsigt. Man får också sämre grepp och komfort och rullmotståndet blir högre, jämfört med bredare däck och lägre lufttryck. Även landsvägscyklister väljer numera bredare däck, så för mountain bike-cyklister är det logiskt att köra med bredare fälg och däck.   

 

Lufttryck

Vid samma lufttryck i däcken, ger bredare däck och fälgar lägre rullmotstånd än smalare däck. Vid lågt tryck har en bredare däck/fälg-kombination nästan samma rullmotstånd på väldigt jämnt underlag, men när underlaget blir ojämnare blir motståndet på den bredare kombinationen ganska mycket lägre.

 

Få mera

Vad är fördelarna med en bredare fälg? En bredare fälg ger mer stöd till ett bredare däck, så det blir stabilare. Dobbarna på däcket får också en bredare kontakt med underlaget, så att man får bättre grepp. Om man monterar samma däck på olika fälgar, så blir det en dramatisk skillnad i däckbredd. Ett 27,5 x 2,35” däck kan variera mellan 56 mm bredd på en 22,5 mm fälg och upp till 62 mm på en 40 mm fälg. Det betyder 6 mm extra däckbredd!

Om du inte vill använda extremt breda fälgar, (kanske inte ramen tillåter det) kan du använda en 30 mm bredd, vilket resulterar i 58 mm däcksbredd för detta däck. Den ökade volymen en bredare fälg ger, gör också att lufttrycket kan sänkas, vilket ökar komforten. Lägsta möjliga vikt, kombinerat med bättre grepp och större komfort ger effektivare körning. I slutänden är det du själv som måste stå för kraften och det känns inte bra om hjulen inte levererar den kraften till underlaget.

Resultatet av trenden mot bredare fälgar är att däcktillverkarna börjat göra däck speciellt anpassade för breda fälgar (minimum 30 mm bredd). De gör detta för att undvika en alltför ”fyrkantig” däckprofil där de yttre dobbarna pressas för långt ut när man använder en bredare fälg. Lite mer ”fyrkantigt” är bra men det måste vara avrundat så att det går lättare och är pålitligare att luta cykeln i en kurva.

 

Påverkning

Fälgens styvhet påverkar också körningen mycket. En vanlig missuppfattning är att en fälg ska vara så styv som möjligt. Tittar man på rörelsen i sidled, så ska det finnas tillräcklig styvhet så att hjulen inte deformeras under körning. Hjul med lite vertikal smidighet, ger komfortablare körning utan att påverka effektiviteten.

I och med ankomsten av speciella karbon-fälgar för mountain bikes har tillverkarna större möjlighet att bestämma hur en fälg deformeras under körning. De senaste mountain bike-hjulen, Zipp carbon, går ännu längre: Fälgarna kan deformeras när de kör emot en sten, så att de ger bättre skydd mot ”pinch flats”!  

Att hålla koll på

Med detta sagt så kan du själv ta hänsyn till olika kriterier när du ska välja fälg till dina hjul. Först är det priset. Ju mer genomarbetad och exotisk en fälg är, desto dyrare är den. Hjul som kostar mer än 20 000 kronor är inte längre ovanliga, men man kan köpa en hel cykel för det priset! Fälgdiametern bestäms av din ram. När du väljer fälgbredd, kan jag rekommendera att du tar den maximala bredden, som passar i din ram (ta också hänsyn till däckbredden du har tänkt att använda).

Vikten på fälgen är också viktig. Fälgarna ska vara lätta nog för att inte hämma accelerationen, men stadiga nog för att tåla tuff terräng. Man måste ta hänsyn till antalet ekrar på navet när man skaffar en ny fälg. Kontrollera noga, eftersom ett framhjul ibland har färre ekrar än ett bakhjul. Fälgprofilen spelar roll vad gäller styvheten på fälgen. Tyvärr är det svårt att förutse styvheten när man bara tittar på profilen, men tillverkaren ger mer information om denna i sin produktbeskrivning.

Dessutom är det viktigt att kontrollera garantivillkoren, speciellt på dyrare fälgar. Förutom den lagbundna garantin på två år, ger en del tillverkare livstidsgaranti, eller ett erbjudande om ”crash exchange” (om ditt hjul skadas av egen åverkan eller olycka, så kan du få ett nytt till reducerat pris). 

 

Text: Jeroen Tiggelman

Foto: Nathalie Hupin & Jeroen Tiggelman

Har du fler funderingar följ länken: Professorn förklarar

Eller mejla din fråga till:

info@mtbsweden.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!