BikingSouthEast

Alla som är hängivna MTB-cyklister har med stor sannolikhet besökt Rörbäcksnäs någon gång. Då vet man också att området ingår i Biking Dalarna som gör gemensam sak med fler områden och kommuner i Dalarna. Biking Värmland är i uppstarten med en liknande satsning som vi ser fram emot väldigt mycket. Vi lägger nu istället ut kompassriktningen söderut mot BikingSouthEast som är ett nätverk av cykelområden och leder för mountainbike i Småland och på Öland. Lederna anläggs och underhålls av föreningar, företag, kommuner och markägare. De delar alla intresset för stigcykling och vill göra det lätt att hitta rätt för stigcyklister.

På återseende

Ibland blir inte allt som man hade tänkt sig. Så blev fallet för oss med besöket till vackra Småland. När vi ska göra reportage planlägger vi så klart allt i förväg. Alla vet vad som ska göras. Tyvärr stukade Jörgen foten några dagar innan vi skulle resa iväg. Men vi hade allihopa sett framemot att åka och ha några dagar på cykeln. Så här efteråt borde Jörgen inte ha följt med, när man är skadad är det bättre att låta kroppen läka. Det blev nämligen för mycket för honom och foten, vilket ledde till ett rejält fall i Blomstermåla. Ungefär fyra veckor ska det ta innan ryggen är på topp igen, enligt läkaren.

Av denna anledning har det blivit så att vi har delat upp de olika områdena mellan oss tre och gjort så att alla får skriva. Vi hoppas att ni, precis som vi, har fått mersmak av Småland. För ja, det finns så mycket mer än Pippi, Emil, Nils Dacke och Gustav Vasa! MTB i toppklass för vår del.

Information:

www.bikingsoutheast.se

Boende:

www.ekerum.com

www.talludden.nu

Text och foto: Clas Ljungberg, Harold Abbas och Jörgen Söderholm

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!