Det där med att få stopp på sin hoj, är det ett måste eller bara en trevlig bagatell?

Vi vet nog alla vad som är svaret på denna frågeställning. Därför introduceras ett nytt märke på den svenska marknaden. Italienska märket Braking är ingen småpotatis på eftermarknaden, de har funnits sedan 1990 och levererat sin beskärda del av bromsbelägg och bromsskivor till de som förstår sig någorlunda på saken. 

Vi kommer att framhäva följande produkter från Braking:

  • Braking Sintered Racing Pads (P20)
  • Braking Organic Pads (P21)
  • Braking S3-bromsskiva

Tips

Innan jag fortsätter vill jag bara säga att man bör kombinera Brakings bromsbelägg med Braking-bromsskivor för att få bästa möjliga effekt.

Braking Sintered Racing Pads

Bromsbelägg som fungerar bra i många olika förhållanden samtidigt som de ger en stadig bromskänsla och lågt slitage även när det gäller höga temperaturer. Det är så Braking beskriver dessa belägg.

I praktiken

Tillsammans med S3-bromsskivorna är det som utmärker sig varenda gång man kör iväg på cykeln hur de greppar sig fast på skivorna. För övrigt måste tilläggas att bromsarna platsar på en elassisterad MTB från Fantic, vilket betyder höga krafter både vid bromsningar i utförsåkningar och då man ska få ner höga farter i det platta, samt mera vikt i form av batteriet. Då är det väldigt välkommet att ha bromsar som inte är för klena.

Efter otaliga turer (vi är nu snart uppe i 45 mil) finns det fortfarande inte några tecken på dåligt fungerande bromsar, eller ens ”skrikande” bromsar. Det är bra att förstå att dessa bromsbelägg har framtagits för tuff körning, som det brukar bli på elassisterade, freeride- men även downhill-cyklar. Och det är också just för dessa områden Braking rekommenderar sina belägg.

Braking Organic Pads

Sedan har vi dessa belägg som är framtagna för bland annat crosscountry-, enduro- och allmountain-cykling. Den stora skillnaden jämfört med Sintered Racing Pads är att de ska fungera ännu bättre i det blöta. Samtidigt ska de ha lågt slitage. Nu när vi kommit till den tid på året då det är mycket väta, regn och lera är det ett bra val att skifta mellan dessa bromsbelägg.

I praktiken

Efter att vi har kört med Sintered Racing Pads var det dags att skifta, då det hade hunnit bli november och årets november i norra Värmland går i regnets tecken. Då är det skönt att veta att man har rätt belägg i oken för att behålla hög bromskraft. Första kilometerna var det så klart nödvändigt att ”bromsa in” de nya klossarna och det märktes att de var nya. Det tog lite tid innan de bet lika bra som syskonet gör i det torra. Men allteftersom visade bromsbeläggen vad de går för. De får stopp – och då menar jag rejält stopp – på cykeln. Vi använder oss fortfarande av den elassisterade Fantic, och resultatet är i topp! Efter några turer är bromsarna fortfarande tysta och även om vi ”bara” har hunnit med dryga 15 mil verkar beläggen vara den variant man önskar ha på alla sina cyklar.

Braking S3-bromsskiva

Även här kan man undra: är inte en bromsskiva bara en bromsskiva som alla andra? Knappast, det finns fixerade, floating- och semi-floating-bromsskivor. Fixerade bromsskivor ser man på de flesta standard-bromssystem. Du kan nästan vara 100% säker att de finns på din cykel också. Floating känner man igen genom att det vid varje kontakt finns en delning, oftast genom något som liknar en mutter/skruv. Då hänger du nog med på att semi-floating innebär att det finns en sådan ”mutter/skruv” på varannan kontaktyta. För att förtydliga så pratar jag om mittendelen av skivan.

I praktiken

Som jag tidigare har beskrivit fungerar dessa skivor väldigt bra i kombination med bromsbeläggen. Nu har vi inte gått in på att testa enbart skivorna med andra belägg. Vi har utgått från det faktum att Braking har formgivit sina produkter för att de ska kombineras med varandra utan inblandning av andra märken. Och därför kan vi konstatera att bromsverkan är något utöver det vanliga. Vi har kört i många olika förhållanden, alltifrån väldigt torrt till otroligt blött och lerigt. Det resultat som har visat sig efter varje tur är att bromsarna ger väldigt mycket bromskraft som samtidigt är väldigt enkel att dosera.

Slutsats

Är du en krävande cyklist – och här syftar jag på den som gillar att köra hårt på alla möjliga underlag – och vill kunna bromsa in i det sista för att få stopp på ekipaget, då kan jag bara avsluta med att säga: ta en titt hos Braking och gör din bromsning till en trevlig bagatell framöver!

Information: BikeOn

Text & foto: Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!