Camp Dalsland utökar sin arsenal av outdoor-evenemang och startar Dalsland Gravel Race i juni 2019.

Camp Dalsland är en ideell förening vars syfte är att stärka besöks- och turistnäringen i Bengtsfors kommun genom olika outdoor-evenemang. Gravel biking, det vill säga cykling på grusväg, är en snabbt växande sport i Sverige och en blandning mellan cykelcross och landsvägsracer. Dalsland har fantastiska grusvägar som ofta går längs vackra sjösystem. De är dessutom lågt trafikerade med utmanande höjdskillnader och därför perfekta för gravel bikes.

– Det skall bli jätteroligt att arrangera ett av de första stora gravel bike-loppen i Sverige. Vägarna i Dalsland bara väntar på att fler cyklister ska använda dem. Vi har ett stort nät av vackra och välpreparerade grusvägar som egentligen används alldeles för lite, säger Per Johnler, ordförande och verksamhetsansvarig för Camp Dalsland. 

Dalsland Gravel Race kommer att gå av stapeln 8.e juni 2019 och deltagarantalet är maximerat till 500 personer. Den preliminära bansträckningen är cirka 14 mil lång med start och mål i Bengtsfors. Loppet kommer preliminärt att gå norrut från Bengtsfors till Lennartsfors och därifrån söderut till Dals-Långed och sedan återigen norrut till målet i Bengtsfors. Det kommer även finnas en kortare distans på ca 7 mil, som går på västsidan av sjön Lelång.

– Banorna kommer att bli utmanande och vi hoppas att både inbitna MTB- och racerentusiaster kommer och testa denna nya disciplin inom cykelsporten, säger Per Johnler, ordförande och verksamhetsansvarig för Camp Dalsland.

Anmälan öppnar inom kort.

Text och foto: Camp Dalsland/ Marie Leander

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!