Att få en testcykel som är utrustad med en gaffel jag aldrig tidigare har kört med leder så klart till ett test. Järvsö Bike Distribution, som levererar NS-cyklarna, är även leverantör till Cane Creek-produkterna. De har valt att utrusta en NS Snabb 160 C2 med ovanstående Cane Creek-gaffel för att ge alla som är intresserade möjligheten att känna och klämma när de är i Järvsö Bike Park – eller för vår del på hemmaplan.

Det där med gafflar är en speciell värld. Många av oss har kanske ännu inte varit så noggranna med vilken sort eller märke man ska ha, men egentligen är det en hel djungel i sig.

Vad gör denna gaffel unik?

Det unika i denna gaffel sitter i att den har en fjädringslängd på allt från 140 upp till 170 mm. Detta är så klart något som man själv eller tredje part ställer in. Från fabrik ligger inställningen som standard på 150, 160 eller 170 mm. Det är en gaffel som bland annat kan växa med cyklistens utveckling. Istället för att behöva köpa en ny gaffel varje gång stilen blir tuffare i utförskörningar eller bikeparks, kan man helt enkelt göra om slaglängden och fortsätta köra med en gaffel som man redan är van vid.

Innan gaffeln lämnar Cane Creek

Några fler unika saker är att varje gaffel byggs för hand och genomgår olika tester innan den lämnar Cane Creek. Det ger mig som användare mycket förtroende att veta att produkten jag köper har genomgått tester med höga krav för att säkerställa kvaliteten – och inte minst för att få en nöjd kund. Tyvärr har det hänt ibland att vissa gafflar (av något märke jag inte ska nämna) inte har varit tillräckligt fyllda med olja, vilket leder till att produkten inte kan användas på det sätt den borde. Den risken kan vi konstatera är minimal hos Cane Creek.

Flexibel slaglängd

Helm är formgiven och utvecklad för att möta de högsta krav en cyklist kan ställa på en gaffel. Bland annat tack vare den positiva och negativa luftkammaren får man en gaffel som svarar väldigt instinktivt på det som hamnar under hjulen på de tuffaste och mest utmanande stigarna. Att ändra slaglängden från 140 upp till maximalt 170 mm kan göras på ett relativt enkelt sätt, genom att man ändrar den interna längden i benet där luftkammaren finns. Kolla gärna filmen på Cane Creeks webbsida för att se hur det ska göras.

Snabbkoppling

Det behövs inga verktyg för att få ut hjulet. Det är så klart inget speciellt med det, det speciella sitter i att man öppnar snabbkopplingen och sedan finns det på drivsidan en slags mutter som håller den genomgående axeln på plats. Genom att vrida den mot figuren ”öppna lås” kan man därefter dra ut axeln på ett enkelt sätt. När allt ska monteras igen slipper man att dra åt snabbkopplingen, det är bara att föra in den genom axeln, vrida på muttern till låst läge, flippa tillbaka kopplingen och man är redo att cykla igen.

I praktiken

Men hur är det att köra med en Cane Creek Helm-gaffel? Efter att man har pumpat i luft och tryckt på tryckventilen längst nere på vänster gaffelben är gaffeln redo för användning. I alla fall kan man börja rulla i väg. Självklart hittar man allteftersom just sina inställningar genom att modifiera rebound och motståndet i dämpningen. När man väl har hittat rätt kommer man att uppleva gaffeln så som den är tänkt. Den ska motstå de värsta slagen utan att man behöver uppleva en retur som skjuter tillbaka. Kombinationen av den positiva och den negativa luftkammaren ger en oerhört smidig och mjuk fjädrande/dämpande gaffel. Principen med en dämpad gaffel är i slutänden att den ska leda till en lugn känsla i styret. Det är dock just känslan av att framsidan hoppar för mycket upp och ner som man alltför ofta får erfara, trots att det finns en dämpad gaffel monterad. En dämpande gaffel som gör sitt jobb ska se till att styret ligger i en och samma nivå så att säga. Om man föreställer sig en horisontell linje som inte ändrar höjd, och att gaffeln jobbar upp och ner under den, exakt då har man en gaffel som gör sitt jobb som den borde. Ni fattar nog att denna Cane Creek Helm-gaffel lyckas med detta, och den påminner faktiskt väldigt mycket om årets helt nya Cannondale Ocho-lefty.

Helm-gaffeln jobbar undan de värsta underlag som om de inte fanns! Det är full kontroll hela tiden. Oavsett om du är i en bikepark eller bara ute i tuff terräng – du kommer att uppleva samma effekt av att ha en framdel som ligger kvar utan någon märkvärdig ansträngning. Att gaffeln på ett enkelt sätt kan ställas in med en annan slaglängd tycker jag är en av de stora fördelarna jämfört med andra gafflar. Man sparar in pengar på att det inte behövs en helt ny gaffel om man vill ha ändrad slaglängd, ändringen kan göras med vanliga verktyg som de flesta har där hemma. Man till och med sparar pengar på att inte behöva lämna in gaffeln hos någon som kan göra det åt en, det är bara att utföra själv!

Vill du testa?

Ifall ovanstående beskrivning har gjort dig nyfiken på att själv få uppleva gaffeln är det bara att kontakta Järvsö Bike Distribution och boka en tid för test. Jag kan varmt rekommendera det, praktiken säger mycket mer än mina ord, jag lovar!

Plus och minus:

+ Möjlighet att ändra slaglängd på ett enkelt sätt.

+ Positiva och negativa luftkammaren.

+ Jobbar bort tufft underlag smidigt.

+ Enkelheten i framhjulets snabbkoppling.

– Kan vara lite svårt att hitta rätt inställning om man inte har vana.

Information: Järvsö Bike Distribution AB

Text och foto: Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!