Ibland, ja ibland, har man chansen att få cykla på en cykel som förmodligen aldrig kommer att finnas i ens ägo. Med det menar jag att inte alla har möjligheten att lägga en summa på dryga 90 000 kronor, i alla fall inte jag. Dessvärre har inte alla som jag förmånen att få rulla några veckor på en sådan värstinghoj. Men som tur är finns det liknande modeller inom Moterra-serien som möjligen kan ligga mer på ens prisnivå.

Fyra modeller finns det inom Moterra-serien, varav Moterra 1 är toppmodellen. Och vad hen och jag har haft det trevligt under några veckors cyklande! Ja, cyklande – ni läser rätt och här syftar jag på de som möjligen är en aning (eller helt) skeptiska mot elassisterade cyklar. Den delen håller faktiskt på att bli tjatig för min del. Om man inte gillar den varianten av cykel, håll tyst och rulla vidare på den analoga cykeln. Och du som gillar elassisterat, håll tyst du med … Vi vet ju vad en sådan cykel bjuder på!

160 mm fram och bak

Behöver man ha så pass mycket i slaglängd, kan man undra. Men så klart beror valet helt och hållet på vad det är man eftersträvar. Gillar man t.ex. stigkörning, då gäller väl att man oftast vill ha en cykel som är lätt och villig i hur den tar svängar, den ska alltså vara lite mer livlig. I så fall skulle det kunna vara så att en Cannondale Habit Neo med 130 mm slaglängd är mer den rätta cykeln för dig.

Om man däremot föredrar utförskörningar i krävande terräng – visserligen kommer man då långt med en Habit Neo eller liknande cykel av annat fabrikat – då kan det betyda att man önskar sig längre slaglängd. I slutänden är cykelns funktion att klara mer krävande utförskörningar. Om man dessutom kan leva med det faktum att denna Moterra inte är lika kvick i att ta svängar på stigar som en renodlad stigcykel, då har man faktiskt en cykel som klarar av de flesta sorters cykling.

 

 

 

Stabilitet i framdelen

Om vi går vidare på stabiliteten som finns i cykelns framdel kan det konkluderas att Fox Float Factory 36 står för en stor del av jobbet. Tack vare de grövre gaffelbenen kan man helt enkelt säga att de gör jobbet mer än väl. Förutom att ta bort det ojämna och klara av den extra vikten som kommer med en elassisterad cykel ger den alltså en mycket stabil framdel. Cykelns framdel är så pass balanserad att den ger ytterst lite understyrning, vilket leder till att man kan satsa mer i att ta ut svängar, även när det gäller korta och snäva svängar. Trots det jag skrev tidigare om cykeln gör just den delen att man vågar köra mer aggressivt, och att den faktiskt klarar stigcykeldelen på ett väldigt bra sätt!

Stabilitet i bakdelen

Går vi till bakdelen av cykeln så upplevs den sidan som lite mer livlig. Även om vi har ett kedjestag på 45 cm så överstyr cykeln på ett behagligt sätt. I utförskörningar är den dock lätt att kontrollera och bakdelen är villig att glida/sladda på ett kontrollerbart sätt. Så ja, den är stabil rakt igenom, men med bibehåll av det livliga och kontrollerbara i cyklingen.

Framljus

Ja, just det! En standardmonterad framlampa följer med på cykeln. Även om tanken att ”bjuda” på en sådan inte är fel anser jag att man genom detta får ögonen på elassisterade cyklar mer än nödvändigt. Här syftar jag på de som vill få bort denna variant av cykel ur skogarna eftersom de anser att det är ett motorfordon. Genom att man monterar denna lampa kan det skapas en sådan diskussion.

Det ser ju lite mer motoraktigt ut kan det tyckas. Lampan har både låg och hög ljusstyrka vilket väljs genom ett tryck på knappen bredvid det högra handtaget.

Bosch gen4

Alltså, vilken skillnad Bosch har fått till i fjärde generationen! Det är slut på den där hetsiga karaktären, nu slipper man känslan av att katapulteras iväg så fort man trycker lite i pedalen. Det har blivit fullt möjligt att cykla som man gör på analoga cyklar, men med den skillnaden att det finns assistans.

Övergången från 25 km/h med assistans till där assistansen avtar går numera på ett distinkt sätt, istället för att kännas som om man kör in i en vägg. I det platta är det enkelt att få upp farten mot 34 km/h utan någon märkvärdig ansträngning. Självklart blir det inga spurter när assistansen slutar, men det går att vårda den uppbyggda hastigheten.

Bosch batteripack

Mer kapacitet får man numera genom det nya batteriet på 625Wh. Det kanske inte direkt betyder att man kör längre distanser, men det leder i alla fall till att man under längre tider kan utnyttja den högsta assistansen. Fler backar kan köras med assistans i ett starkare läge, istället för att man ska behöva snåla med batteriet i ett lågt assistansläge.

Salig blandning av SRAM-drivlina

Här kan man undra: När det är en cykel som kostar så mycket som den gör, varför kan man då inte bara utrusta den med SRAM:s top of the line-komponenter? Alltså, varför väljer Cannondale SRAM NX till både kedjan och kassetten? Det enkla svaret är att dessa har utvecklats med eMTB i åtanke och därför är mer hållbara och pålitliga att ha på en elassisterad mountainbike.

Magura MT7 4-kaliper

Snacka om bromskraft, här får man bromsar som biter ifrån. En 220 mm (fram) och en 203 mm (bak) rotor ska ge stopp på ekipaget och här kan det bara intygas att det är exakt det de gör. Vilken bromskraft! Vi har i slutänden att göra med en tyngre cykel och när det väl körs utför i de brantaste backar, ja då vill man inte ha ett par alltför klena bromsar som inte blir av med värmen och därmed fungerar dåligt.

Det leder även till att man kan bromsa in i det sista för att behålla så mycket fart som möjligt. Dock, har man som jag någorlunda korta fingrar så kan bromshandtagen upplevas sitta lite för långt borta.

Hur den är i praktiken

Nu har den testats ganska rejält, och med det menar jag att den har körts på mestadels väldigt bedrövliga stigar som nästan inte kan kallas stigar. Det betyder att den har cyklats mer än att vi bara har rullat utför med den. Faktum är att de flesta av oss mestadels kommer att cykla med denna variant av cykel, och efter att ha rullat en del upp och särskilt ner med den kan det bara konstateras att den är otroligt lättsam att ratta nerför. Trots att det är en relativt tung cykel är den väldigt lekfull, och den lekfullheten får man även med ut på stigarna.

Även om den inte direkt har utvecklats för stigkörning så är den faktiskt väldigt duktig på det. Kombinationen av den nya Bosch-motorn, slaglängden och en hjulbas som är 1,6 cm längre än det man får på Habit Neo ger en välbalanserad hoj. Beroende på hur krävande man är i fråga om att ha en livlig och lätthanterlig cykel när det gäller stigcykling, får man faktiskt två möjligheter i en och samma cykel. En cykel som är grym på utförskörningar och som samtidigt inte heller är dålig på att visa vad den går för i stigkörning.

Cannondale Moterra 1 i detalj

  • All-mountain
  • Hjul: M, L, XL: 29”, S: 27.5”
  • Dämpning: 160 mm
  • Kolfiberram, baktriangel i aluminium
  • Finns i storlek: S-XL
  • Pris SEK 89 999
  • Färger: Mantis
  • cannondale.com

Text & foto: Harold Abbas

 

För fler artiklar kring Cannondale: fabrikantsida Cannondale.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!