test fatbikes: Canyon Dude CF 9.0 Unlimited

Tyska Canyon, ett av de marknadsledande märkena på nätet, har skapat Duden för att klara av fatbikelopp. Men även äventyrscykling hör till utvecklingen av Duden. Både Jörgen och jag har under testperioden upplevt cykeln som en bekväm och lätt fatbike. En sådan som får en att tycka att det faktiskt är roligare att cykla med en lätt variant, även om det medför en viss instabilitet, vilket jag upplevde.

Jörgen däremot är helt övertygad – lätt ska det vara och gärna till rätt pris. Men när är ett pris rätt? Allt är relativt. Jag tycker att priset står helt i paritet med det man får, nästan för billigt skulle jag vilja säga. Jag tror även att det inte finns någon direkt konkurrent till Canyon på marknaden som kan ställa sig i nivå med det de lyckas erbjuda: ett vasst pris för en vass cykel. Men som köpare ska man också förstå att då Canyon enbart går att köpa via nätet finns risken att det kan vara lite krångligare när det gäller servicen.

Manövrerbarheten är snabb.

Köper man i en butik är det vid problem ”bara” att gå in i butiken och få den hjälp man behöver. Visst betalar man mer för själva produkten, men man slipper den distans som uppstår när man handlar över internet. Allt som har fördelar har också sina nackdelar. Men därmed inte sagt att Canyon är en dålig produkt, långt ifrån. Jag säger bara att butikerna får hitta på det där lilla extra för att locka in köparen, och det är ingen omöjlighet.

Utrustningsnivå

Vad ska man säga, en karbonhoj som väger in på 12,3 kilo (enligt vår uppgift och utan pedaler), har en SRAM GX Eagle-drivlina och som bromssystem SRAM Guide R. Men går man lite mer på djupet, då ser man att det inte heller har snålats på t.ex. styr- och vevlagret. Det är sådana detaljer som oftast glöms bort. DT Swiss har fått stå för hjulen, som verkligen är underbara. De gör att cykeln rullar så lätt, eller rättare sagt svarar så snabbt på trampningen.

Slutligen anser jag att det är ganska coolt hur cykeln levereras. Den kommer i en kartong och i den finner man en förpackning med läckra verktyg i. Så du behöver inte stå och fundera över vilka verktyg du måste ha för att kunna montera hela cykeln på rätt sätt.

 

Harold

Allt har en första gång – och nu får jag och denna Dude bekanta oss med varandra! Lätt, lätt, ja allvarligt lätt är denna fatbike från Canyon, det är något som man inte kan missa. Lätt… Men det är inte enbart det man märker vid första mötet. Detta är en fatbike som har skapats med en sak i tankarna och det är att vara snabb. Snabb när man ska köra tävlingar. Det är en cykel med race-DNA i, vilket inte är konstigt med tanke på att Canyon har en del av sitt arv inom landsvägscykling. Men även om den andas och körs som en renodlad tävlingshoj ska den även vara utmärkt för äventyrscykling. Den tanken köper jag också eftersom den är så lätt, och med packning skulle man kunna vara kvar under 20 kilo-strecket.

Även om Canyon medvetet har byggt en lätt framdel genom användning av sin egen Rude CF-gaffel i lätt karbon, som är specialutvecklad för att få det bästa ur ramen, kan jag inte komma överens med den lätta framdelen. Ja, det positiva ligger i att den sticker iväg så fort man sätter tryck i pedalerna. Och ja, det är en riktigt skön känsla när en cykel svarar direkt på styrningarna. Men när man kör med ett lägre däcktryck (ca 0,3 bar) på grund av att underlaget kräver det, blir cykeln väldigt hoppig vilket leder till att den blir instabil. I en relativt teknisk utförsåkning hade jag fullt upp med att styra cykeln i så raka spår som möjligt, men innan jag visste ordet av stod jag på tvären. – Vad var det som hände? Här kör jag i full fart nerför och hopp-hopp – där hade jag tappat cykeln helt utan förvarning. Min personliga lösning skulle vara att välja ett tyngre framdäck för att möjligen få den att bli lite lugnare i framdelen. Annars då? Jo, man kan inte förneka att när en fatbike som denna Dude kommer med en vikt på lite över 12 kilo, ger det en del glädje.

Jörgen

Det är inte så ofta man får chansen att testa en MTB från Canyon, eftersom de bara säljs via nätet. Det var något år sedan i Rörbäcksnäs som jag först bekantade mig med deras fatbike Dude. Nu har vi fått in deras toppmodell Dude CF 9.0 Unlimited utan dämpning. Jag tycker själv att när man kör fatbike så behövs ingen dämpning förutom den som däcken ger. Skönt militärgrön med orangea detaljer. Snyggt och stilrent. Jag hade stora förhoppningar innan jag gjorde första testkörningen. Inte varje dag man grenslar en fatbike som klockar in på låga 12 kilo. Första orden man kom att tänka på var: jag har kommit hem. Sanslöst vilken cykelglädje. Borta var känslan av att det går tungt och krångligt i motlut. Här bara trycker man till och responsen är blixtsnabb. Känns som man sitter på sin vanliga hardtail. Jag trodde att Schwalbes Jumbo Jim 4.8 var tröga men bärigheten i snö är grym. Bara att trampa på och man flyter fram så snön yr. SRAMs GX Eagle 1 x 12 med 30-klinga fram funkar perfekt, jag saknar inte framväxeln utan klarar mig galant. Manövrerbarheten är snabb och utförskörning med skarpa kurvor är inga som helst problem. SRAM har också levererat bromsarna som är deras Guide R. Inga konstigheter utan jämn och fin bromsverkan. Motluten har aldrig varit så lätta att besegra. Bara att trycka till och enda begränsningen ligger nog i dina egna ben. Lekfull, snabb och lätt. Så skulle man kunna sammanfatta. Jag har kört en hel del olika fatbikes där vikten ligger runt 14-16 kg. Inga som helst problem men här när vi hamnar runt 12 kilo börjar det hända saker. Men smakar det så kostar det. SEK 25 499 + frakt får man hosta upp. Tittar vi på vad man får är det väldigt prisvärt och långt under konkurrenterna, men ändå en del pengar för en cykel till. En kompis hävdar att han egentligen skulle klara sig med bara Duden och jag är beredd att hålla med – om du inte kör de hårdaste enduro-tävlingarna eller jagar tider på Cykelvasan. Otroligt mycket cykelglädje som gör att du ler ända tills du ska lämna tillbaka cykeln.

Plus

  • Vikt.
  • Utrustningsnivå.
  • Pris (är relativt).

Minus

  • Oförutsägbar i snabba tekniska utförsåkningar.
  • Lätt framdel.
  • Att den enbart finns att köpa på nätet.

Specifikationer

Ram
Material/ramstorlek Karbon — S, M, L
Dämpning
Framgaffel Canyon Rude CF, karbon
Växlar och bromsar
Växlar SRAM GX Eagle 12s
Växelreglage SRAM GX Eagle 12s trigger
Vevparti SRAM GX Eagle 12s, 30t
Bromsar SRAM Guide R
Hjul
Nav/hjul DT Swiss BR 2250
Däck Schwalbe Jumbo Jim 4,8
Komponenter
Styre Canyon H15 Rise AL
Styrstam Canyon V12
Sadel Fizik Tundra 2 MG
Sadelstolpe Canyon S29 VCLS CF
Utväxling
Kedjehjul 30
50 (144) 42 (172) 36 (200) 32 (225) 28 (258) 24 (301) 21 (344) 18 (401) 16 (451) 14 (515) 12 (601) 10 (722)
(…) = sträcka per varv i cm
Geometri
Styrstamsvinkel 68,5°
Sadelrörets vinkel 74,0°
Övre ramrör 56,0 cm
Övre ramrör (vågrätt) 60,5 cm
Sadelrör 44,5 cm
Gaffelrör 12,0 cm
Kedjestag 43,9/45,5 cm
Vevpartiets höjd 31,0 cm
Styrhöjd 103,0 cm
Hjulbas 110,4/112,0 cm

Info

Hjulsetets vikt 6,67 kg
Totalvikt 12,30 kg
Pris SEK 25 499
Webbsida www.canyon.com

Text & foto: Jörgen Söderholm & Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!