Canyon uppdaterar och utökar Neuronfamiljen

Otaliga testsegrar i internationell press understryker Neurons stora populäritet. Under många år, har den varit en av Canyons mest framgångsrika heldämpade mountainbikes, och det är med all rätt. Men tillverkaren från Koblenz vilar inte på sina lagrar. Efter att nyligen lanserat den senaste versionen av Neuron AL – en allround heldämpad stigcykel med 130 mm slag – så presenterar nu Canyon dess syskon i kolfiber, Neuron CF, och en helt ny elassisterad Neuron-modell, Neuron:ON. Alla tre modeller har en effektiv men följsam dämpning, självförtroendehöjande geometri och många smarta designlösningar som gör att cyklisten slipper tänka så mycket på sin cykel utan kan njuta av cykelupplevelsen. Neuron-serierna är det naturliga valet för cyklister som gillar en cykel som ligger mellan cross-country och en renodlad stigcykel och med ett brett utbud så finns det en modell för alla plånböcker.

Neuron CF

“Med Neuron CF går vi emot den rådande trenden inom stigcyklingen – att tillverka 130 mm cyklar med en utväxling som uppskattas av erfarna fartorienterade cyklister”, slår Canyons produktansvarige Michael Staab fast, när han beskriver synsättet bakom nya Neuron CF. ”För cyklister som njuter av många höjdmeter i bergen, långa dagar i sadeln, eller bara den vanliga rundan efter jobbet så behövde cykeln ha andra kvaliteter och egenskaper.” I Neuron CF´s fall kommer de ifrån den lätta ramen i kolfiber, en geometri som håller cyklisterna komfortabel och självsäker och noga utvalda och vassa prissatta komponenter. 

Den heldämpade 29” Neuron CF (27,5” i storlekerna XS och S) startar med Neuron CF 8.0 och prisläget 2 699 euro*. Flaggskeppsmodellen, den 12,1 kg lätta Neuron CF 9.0 Unlimited, med dämpare från Fox och Shimano XTR drivlina och bromsar kostar 5599 euro*. De damspecifika modellerna Neuron CF WMN 8.0 och 9.0 är för kvinnliga cyklister genom att dessa har optimerad sadel och cockpit efter damarnas mått. 

Neuron:ON

Canyons andra el-MTB, tar alla dessa fördelar med sig till elcyklarnas värld. Den har en ram i aluminium, 130 mm dämpning bak och fram och Shimanos kraftfulla STEPS E8000 elcykelsystem – samma system som också sitter på storebrodern Spectral:ON. Då det är en cykel byggd för bergsturer med många höjdmeter har den 29” hjul (27,5” i storlekarna XS och S) och är utrustad med smarta lösningar som sadeln SD:ON, som är utvecklad speciellt för elcyklar, och ett USB-uttag på överröret. Jämfört med Spectral:ON så har Neuron:ON en mer linjär progression för ökad komfort. 

Priserna startar på 3299 euro* för instegsmodellen Neuron:ON 5.0 vilket är exakt 500 euro lägre än motsvarande modell i Spectral:ON-familjen. Neuron:ON 7.0, som kostar 4299 euro är seriens toppmodell. Neuron:ON 5.0 och 6.0 finns i damspecifika VMN-versioner med damspecifika kontaktpunkter (sadel och cockpit). 

Text och foto: Canyon

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!