Cube Stereo 150 C:68 TM 29

Det nya enduro-vapnet av Cube.

Regniga Finale Ligure

Lite över ett år senare är Finale Ligure återigen scenen för en produktlansering. Denna gång gäller det den komplett nya Cube Stereo 150 C:68 TM som vi har fått prova. Och prova är rätt ord denna gång.

Regn

Finale Ligure håller på att bli mer och mer känt för sina utförsåkningsleder, och att de styrande är rädda om dem har bevisats vid vårt besök. Eftersom det hade regnat flera dagar i sträck fick man enligt en regel inte köra på lederna, helt enkelt för att skydda från onödigt slitage på naturen och själva lederna. Helt förståeligt, men inte så bra när man har rest från Sverige för att sedan inte få köra mer efter två åk. Här kan jag säga att jag aldrig tidigare har åkt så långt för ynka fyra kilometer. Men det är som det är, och då förstår man nog att det verkligen kändes som att bara få prova en cykel denna gång.

Första intryck

Även om det var ett kort första möte med nya enduro-vapnet, var det tillräckligt för att få känna vissa saker. Att 66° styrvinkel ger en lugn framdel behöver knappt sägas, och en sadelrörsvinkel på 75° leder också till att man får en lugn hoj. Kedjestaget på 43,5 cm ger en bakdel som är väldigt följsam. Cube har lyckats ge cykeln en hjulbas på 118,9 mm (storlek 18”), vilket ger cykeln den där totalt lugna stilen. Och att den då även har 29-tums hjul gör att man har en raket under sig som är lätt att förutspå.

C:68-karbon

Denna karbontyp är toppvarianten hos Cube. Det finns även varianten C:62 som kanske gör att cyklarna blir mer prisvärda för de flesta. Och man kan så klart undra vad det egentligen är som skiljer mellan dessa två varianter. C:68 använder sig av en teknik som ger ett lika tjockt karbonlager som C:62, men med skillnaden att detta lager består av fem små lager, jämfört med de tre i C:62. Vad innebär detta då, kan man återigen fråga sig. Tekniken som har använts till C:68 innebär att härdningsmaterialet är mer komprimerat. Det bästa exemplet är som följer: Om du tar två bitar sandpapper och lägger de två hala sidorna mot varandra, då finns det inget motstånd, vilket så klart gör att allt är mer känsligt för eventuella skador, men det ger även flexibilitet inom materialet. Ni kanske redan börja fatta att C:68 är två bitar sandpapper där man lägger de två sandpapperssidorna mot varandra. Och då är det ganska logiskt att man får motstånd i karbonen, som alltså blir starkare fast den är lika tunn som C:62. Eftersom tekniken för att få fram C:68 är ganska invecklad leder det till ett högre pris. Men eftersom Cube från första början har sagt sig vilja ge hög kvalitet till ett vasst pris så finns C:62 kvar än så länge. Cube säger också att C:68 mestadels är tänkt för deras sponsoråkare i Cube Racing-teamet, men att det säkerligen finns ”vanliga” cyklister som gillar att ha det allra bästa oberoende av pris.

Kinematiks

Vad är då detta? I det här fallet gäller det dämpningsegenskaper: Vad är det som händer med dämparen när man trampar och bromsar, hur beter sig cykeln? Med allt detta i åtanke har Cube formgett cykeln runt själva dämparen. Det gör att cykeln svarar mer progressivt och ger feedback på det som händer under en på marken. Detta leder i sin tur till en cykel med mer känslighet, och till att man har en mer upprätt hållning när man cyklar uppför, vilket ger en effektiv dämpning med mindre energiförlust. Även vid hård bromsning i utförsåkningar fortsätter dämpningen att fungera som den ska, vilket gör att bakhjulet följer underlagets karaktär.

I detalj

Inkapslade lager
Dämpningskonstruktionen har 100% fettfyllda lager som håller högsta kvalitet. Det finns två lager i svängarmen, vilket ger högre stabilitet och styvhet. De inkapslade lagren har en viss mängd kulor som gör det möjligt att ha en högre belastning.
Intern kabeldragning
Höljena går numera helt genom ramen, men tack vare en smidig lösning med plastbitar man sätter fast i ramens öppningar kläms höljena åt, vilket tar bort skrammel. Plastbitarna finns i olika storlekar för att kunna passa till olika dimensioner på höljena.
Förberedd för 2x och Di2
Även om cykeln som standard kommer med 1x växelsystem, är främre delen förberedd för montering av en framväxel. Skulle man vilja ha Shimanos Di2-växelsystem är ramen även förberedd för det.

Test på hemmaplan

Trodde du att vi inte skulle få testa den nya cykeln på riktigt? Efter regndebaclet i Finale Ligure kunde vi så klart inte lämna platsen utan att ordna så att vi fick den nya hojen hemskickad. Nästan en månad senare har cykeln kommit till Sverige och vi har fått testa den så som vi hade tänkt göra i Italien… Det spelar ingen roll hur många gånger jag har cyklat med hojen, vill man åka nerför då måste man först cykla uppför, om det inte finns någon lift i närheten. Men det är inte en cykel som direkt är gjord för att få upp högsta fart uppför bergen, vilket är ganska logiskt med tanke på att den väger in på 13.9 kilo i 18”-ramstorlek. Men det gör i och för sig ingenting när man vet att endurocykling görs på ett annat sätt än crosscountry vid bl.a. tävlingar. Tar man en titt på endurotävlingar, då brukar det vara så att åket uppför inte tas tid på. Uppför cyklar man i lugn och ro (så som vi här hemma också brukar göra) för att sedan, när man väl har nått toppen, flyga nerför berget! Och har man det i åtanke, då är det lättare att acceptera att denna Cube ger lite motstånd i uppförsåkningar.

Känslor

De olika vinklarna i ramen gör att framdelen vill lätta med framhjulet från marken i de brantare uppförsbackarna. Men när det väl är dags att rulla nerför, då kommer sanningen fram. Det är en oerhört lyhörd cykel, balansen i hela cykeln från fram till bak är i topp! Framdelen ligger stabilt och ger verkligen en skön känsla. Man kan sätta framdelen precis som man vill i varje kurva, och bakdelen är följsam bland annat tack vare Fox Float X2-Factory-dämparen, i kombination med själva dämpningskonstruktionen. Man känner av cykeln som helhet, vilket ger en förutsägbar känsla. Inga konstigheter, jag vill till och med påstå att det är tack vare cykeln som jag klarar av att pressa mig själv till en teknisk svårighetsnivå i utförsåkningar, som jag inte ofta upplever. Den där känslan av att ”komma hem” på en cykel, som när man drar på sig sin favoritjeans som bara sitter som ett smäck, det är exakt det man får med denna cykel. Frågan om man nu verkligen kan känna skillnaden i karbon mellan C:68 och C:62 kan jag inte svara på, men att den reagerar så kvickt på alla kommandon verkar bero på det styvare materialvalet. 

Kontroll

När vi var på Isaberg i mitten av maj fick jag verkligen uppleva cykeln. Den som har varit på Isaberg känner nog till den blågula leden, och särskilt den delen som tar en nerför berget tillbaka till centralen. Det är höghastighets-utförskörning med sin beskärda del av rötter och stenar i kombination med brant utförsåkning, som sedan går över i några snabba svängar för att avslutas med några fartfyllda hopp. Kombinationen som jag fick i just den utförsåkningen ledde till den helhetsbild jag har fått av cykeln: En cykel som är kontrollerbar genom SRAM Code R-bromsar med bromsskivor på 200mm fram och 180mm bak. En cykel som ger ett förtroende att satsa hårdare för varje åk, man behöver inte vara världens bästa cyklist för att klara av mycket mera än man tror är möjligt. Visst ska man ha en del kunskap, men jag kan tänka mig att den som verkligen är duktig på att köra endurotävlingar kommer att gilla kombinationen med 29-tumshjulen, eftersom cykeln är rapp och kvick i alla styrkommandon. Schwalbe-däcken ger otroligt mycket fäste och känns som helt rätt val för cykeln.

Slutsats

Det här är en sådan cykel som jag inte vill lämna tillbaka. Detta beror mestadels på hur välbalanserad den är och vilket förtroende den ger till föraren. Det är en ren glädje att få cykla utför med den, och har man inte bråttom uppför – det tar möjligen lite längre tid än när man kör på en trail-heldämpad – då förstår ni nog att denna nya Stereo 150-serie som kommer med 29-tumshjul verkligen är värd att ta en titt på. Mera information om cykeln: Cube Stereo 150 C:68 TM 29 Köp bl.a. denna mtbS-testcykel: demo-cyklar Text: Harold Abbas Foto: Lars Scharl (Cube) och Harold Abbas
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!