Fatbike, kyla, vinter, tält, packning, ja fråga mig inte hur det kommer sig och varför vi har bestämt oss för att genomföra ett sådant äventyr. Det var nog helt enkelt dags för en ny utmaning.

De som har följt oss sedan första början vet att vi gillar utmaningar. Sista utmaningen som vi genomförde var den som våra läsare hade röstat fram. Vi skulle cykla på mountainbike med packning, Finnskogsleden från Morokulien till Trysil, 240 km inom fyra dagar. Vi kom aldrig i mål! Vi strandade efter ca: nio mil och två dagars cykling med tekniskt krångel. Men det var roligt ändå tyckte vi. Nu tror jag att det var Jörgen Söderholm som kom med idén att vi kunde köra fatbike och tälta vintertid. Idén har mottagits positivt av de som ska köra, men det innebär så klart en del förberedelser.

Följ oss gärna på äventyret, eftersom det är första gången för oss att genomföra något under vintern. Vi kör en helg som test för kanske får vi lust att göra något större och längre äventyr i framtiden. Varma sovsäckar finns det hos var och en och för skyddet under nätterna står Svenska Hilleberg. Två stycken riktigt coola tält har vi fått låna och som ska testas. Hilleberg rekommenderade att provtesta sätta upp tälten innan man sticker iväg och att det underlättar om man kollar på deras instruktionsfilmer, vilket vi har gjort och så var det dags för Ole Tuskin och mig att sätta upp tälten i lördags.

Vi kunde inte haft bättre väder, blå himmel, sol och ingen vind. Vi blev riktigt sugna för att egentligen sticka iväg direkt men så blev det så klart inte, eftersom det ska finnas några till som ska med.

Två stycken tremanna tält har vi fått att testa: 

Efter att Ole och jag, det är nämligen vi två som ska ansvara för att få upp tälten, hade kollat på filmerna tog det faktiskt ca: fem minuter att få upp varje tält. Otroligt lätta och smidiga att få upp, inga konstigheter på den fronten. Den biten känns i ordning och är vi redo för nästa del. Som sagt, det är bara att följa oss på Facebook, det är nämligen på fredag 2/2 som äventyret börjar och vi ska vara klara på söndag 4/2. Sedan blir det ett komplett reportage om hela äventyret i årets första utgåva av mtbS magazine (ute i butik slutet mars).

Text och foto: Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!