Försäljningsrekord på äventyrliga Isaberg

Sport- och fritidsanläggningen Isaberg har de senaste åren utvecklats till en småländsk motsvarighet till Åre eller Idre. Under begreppet ”Äventyrsberget” har ett sportigt och actionfyllt aktivitetsprogram lockat nya och allt fler besökare under sommarhalvåret. I juli slogs förra årets redan höga omsättningsrekord, med en ytterligare ökning på 15%. Under en 5-årsperiod har stora investeringar gjorts för att utveckla Isaberg till ett modernt och attraktivt sport- och fritidscenter genom renoverat boende, ny camping och större utbud av aktiviteter, som t ex sommarens nyhet Rodel Adventure, vilken hittills lockat över 51.000 åkare.  Därutöver lockar den populära höghöjdsbanan med sina drygt 12.000 besökare i år. Ett tydligt genomslag för sina satsningar fick Isaberg redan för några år sedan inom Mountainbike. Specialbyggda teknikbanor för MTB har fått sällskap av både en offroadstig för Segway Adventure, äventyrsgolf och en populär hinderbana för träning. Besökare som aktiva familjer och friluftsturister från kontinenten har fyllt anläggningen.

”Visst har vi haft ett bra aktivitetsväder tillsammans med attraktiva produkter och därutöver en svag krona som främjar att svenskar väljer att turista i Sverige istället för utomlands”, säger Louise Söderlund, VD på Isaberg och ansvarig för satsningen, ”Men framförallt har våra fantastiska medarbetare gjort ett enormt bra jobb när det gäller, när besöksantalet varit som störst. De har snabbt lärt sig nya aktiviteter och produkter, hela tiden förbättrat sitt värdskap mot gästen och fokuserat på merförsäljning. Det ger ringar på vattnet. Det är väldigt tillfredställande och roligt att se när unga människor utvecklas och mognar i sina nya roller.”

Kommunens största ungdomsarbetsgivare

Isaberg är kommunens största ungdomsarbetsgivare efter Gislaveds kommun. Isaberg anställer drygt 70 säsongsmedarbetare sommartid och över 100 medarbetare vintertid.

”Ledningsgruppen och teamledarna har lagt ner mycket förberedelse och arbete i att ta fram och leverera bra introduktionsprogram inklusive gästserviceutbildning och tydliggjort rutiner, i syfte att ge både den återkommande och den nya unga medarbetaren möjlighet att lära sig jobbet, så att leveransen i slutändan blir bra mot gäst. Det skall vara roligt, tryggt och utvecklande att jobba hos oss, samtidigt som vi alltid har gästen i fokus”, avslutar Louise Söderlund.

Sommarsäsongen fortsätter under augusti med många besökare från Tyskland, Nederländerna och Frankrike. Samtidigt startar höstsäsongen för svenska besökare, med äventyrliga företagskonferenser och kurser samt läger och tävlingar för sport- och aktivitetssugna privatpersoner och idrottsklubbar.

Isaberg Mountain Resort är en sport- och fritidsanläggning med året runt-verksamhet. Vintertid är huvudattraktionen södra Sveriges största skidanläggning, med upp emot 150.000 gästbesök en bra vinter. Sommartid har anläggningen gått från naturnära, ganska stillsam rekreation till ett eldorado av sport- och äventyrsaktiviteter. Till exempel rodelbana, höghöjdsbana, Segway offroad, kanotpaddling, hinderbana och äventyrsgolf. I cykelkretsar har Isaberg etablerat sig som en betydande destination för Mountainbike i Sverige, med en SM-bana, teknikleder, MTB-arena,  skogsleder på och runt berget samt cykeluthyrning, kurser, läger, tävlingar och event. Totalt har Isaberg över 250.000 besökare per år omsätter ca 67 miljoner och sysselsätter 28 fast anställda och många säsongsarbetare. 25 % av sommarbesökarna är utländska turister och vintertid är runt hälften danska skidåkare.

Kontaktperson:

Louise Söderlund VD
Isaberg Mountain Resort
Tel. 070-564 76 67

louise@isaberg.com

Läs artikeln om vårt besök på Isaberg:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!