Mountain bike trail hjälm – formgiven för den nya generationen

Fox Racing tillkännager en helt ny variant av den legendariska Flux hjälmen. Allmänt erkänd som en av de bästa Mountain Bike Trail hjälmarna. Flux hjälmen släpptes för över ett decennium sedan och blev snabbt populär över hela världen. För Fox var hjälmen en bästsäljare bland mountainbike-produkter och hjälpte till att positionera varumärket som ledare inom den mycket konkurrenskraftiga trail riding-kategorin. Den nya modellen behåller andan från den ursprungliga hjälmen levande samtidigt som man moderniserar och maximerar hjälmens prestationsnivå med många viktiga förbättringar.

Dave Ahumada Fox MTB Global Marketing Chef

“Vårt mål med omformningen av Flux var att behålla hjälmens ursprungliga känsla som gjorde den till en sådan framgång i sporten. Den erkändes och testades som en av de mest bekväma hjälmarna på marknaden. Vi har tagit dessa kvaliteter och förbättrat på nästan alla områden med den nya modellen, samtidigt som vi tog designen i en helt ny riktning, som direkt påverkade vår mest sålda Proframe full-face-hjälm”.

Varje detalj i den nya Flux hjälmen har omformats för att fokusera på den aggressiva stigcyklistens behov. Vi har lyssnat på kritiken som våra elit teståkare och konsumenter har kommit in med, och uppdaterat formgivningen och funktioner som:

 

  • 300 graders fästningssystem som ger en bättre passform runt huvudet vilket ger mer komfort.
  • Den beprövade VARIZORB ™ multi-density EPS-liner hjälper till med linjär påverkan genom att sprida kraften över en större yta.
  • Justerbart visir möjliggör enkel justering för individuell inställning.
  • Ett internt skal som är inbyggd i EPS-fodret, vilket ger extra styrka till hjälmens övergripande struktur.

Formgiven och utvecklad under en två-årig period av samma team som skapade den ikoniska Proframe hjälmen. Flux och Flux MIPS har genomgått rigorösa tester på stigar över hela världen.

 

Hjälmarna är tillgängliga i cykelbutikerna runt om i världen från och med den 7 februari 2018.

 

Den helt nya Fox FLUX – Samma namn ännu säkrare

 

Information: Fox Head

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!