FR-X, sveriges nyaste utmanare i kolfibercykelkomponentbranschen,

breddar sitt sortiment till högkvalitativa kläder. Satsningen inkluderar ett noggrant utvalt sortiment av landsvägskläder för både damer och herrar, samt lång- såväl som kortärmade enduro-/downhillanpassade tröjor.

Produkterna riktas mot klubbar och kompisgäng genom att erbjuda specialdesignade ställ, men även konsumenter genom ett exklusivt sortiment.

En svart tröja ur serien ”1.5m, tack” för landsvägscyklister

”Vår filosofi med kläder är densamma som med våra kolfiberkomponenter – vi erbjuder konsumenten det allra bästa vi kan få tag på till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Precis som våra komponenter är kläderna tillverkade i Taiwan av leverantörer som har en lång lista åtråvärda kunder” säger FR-X:s grundare Jonas Klar ”Våra landsvägskläder är utrustade med allt man kan önska sig, exempelvis vattentät värdeficka med dragkedja, medan shortsen är utrustade med pads från EIT. Enduro/downhill-tröjorna är lite enklare, men likväl av samma höga kvalité – här har vi både lång- och kortärmat i åtta storlekar, medan landsvägströjorna erbjuds i hela sexton.”

Designmäsigt kommer FR-X erbjuda variation – från klassiskt enkelt till betydligt mer vågade alternativ.

”Landsvägscyklisten skiljer sig markant från downhillcyklisten gällande klädsmak. Vi har något för alla, oavsett hur konservativ eller radikal man än är och oavsett vart man cyklar. En sak som bitit sig fast från våra ursprungliga tester av tryck- och materialkvalitet är manulen som blivit lite av en maskot för oss och återfinns på flertalet av våra tröjor” fortsätter säljchef Henri Puustinen. ”Förutom det vi redan har designat är vi öppna för förslag, vår designer är inte lagd åt det klassiskt återhållsamma hållet. Sortimentet kommer utvecklas över tid, men vi är 100% nöjda med produktkvalitén redan nu.”

Tröjan ”Space Manul”, här i landsvägsutförande, finns i tre utföranden

Henri fortsätter: ”Vi har tjuvstartat under början av mars med förbokningar av vår klädserie ’1.5m, tack’, som belyser det allt råare klimatet i trafiken och uppmanar bilister att lämna oskyddade cyklister på vägarna tillräckligt med utrymme. Meddelandet är i form av ett iögonfallande vägmärke som pryder hela tröjans rygg. Utöver serien ’1.5m, tack’ har vi arbetat fram en rad designs som utmanar konventioner. Däribland har vi en rad koncept för enduro/downhill-folket med variationer av djurmönster och kamouflage, definitivt inget för den som är rädd för att synas.”

Den långärmade downhilltröjan Sunset Zebra – även tillgänglig i helsvart

Ambitionerna för FR-X klädsatsning är blygsamma för 2017, men likt komponentsortimentet är det en fråga om evolution: ”Den största delen av vår tid går åt till att leta leverantörer, vi vill göra rätt från början. Vi har haft extremt god feedback på våra komponenter, och våra klädtestare är om möjligt än mer lyriska. Vi ser fram emot att få ut ett litet antal ställ under 2017 och få bollen i rullning” avrundar Jonas.

FR-X:s klädsortiment i skrivande stund:

  • 4x landsvägströjor + matchande shorts (16 storlekar, dam + herr): 599:-/1049:- inkl moms
  • 6x downhilltröjor, 10 varianter (8 storlekar): 599:- inkl moms
  • Landsvägsställ efter egen design, minimorder ett ställ: 1549:- inkl moms

För mer information:
Säljrelaterade frågor: Henri Puustinen, henri@fr-x.se
Marknadsföring, testexemplar: Jonas Klar, jonas@fr-x.se

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!