Vi kan börja med frågan: När ska man egentligen låta utföra en service på sin gaffel och/eller bakdämpare? Man skulle kunna tro att det inte är förrän efter två, tre eller kanske fler år. Men om vi skulle skriva att det inte skadar att låta göra det innan man har rullat en enda meter på sin nya hoj, då blir man nog förvånad, eller hur!

Att man bör låta serva gaffeln eller dämparen innan man rullar iväg beror på att det kan finnas en del smuts i dem som gör att de inte fungerar optimalt. Smuts i form av små partiklar, plast eller helt enkelt något som kallas för luft. Så vår rekommendation är att om man vill kunna utnyttja gaffeln eller dämparen till det maximala så bör man låta serva dem hos en specialist inom detta område. Nu pratar vi inte om en ”vanlig” service, så som en del cyklister utför själva där hemma. Nej, vi pratar om specialister som Järvsö Bike Park, Racing Bike Sweden och THT Suspension.

Det finns säkerligen fler, men dessa tre känner vi till eftersom vi har umgåtts med några av personerna som jobbar med servicedelen tidigare år, när vi alla fortfarande hann med att cykla tillsammans. Så ni ska inte se detta som att vi enbart framhäver dessa företag, det är bara det att vi inte kan nämna alla som håller på inom gaffel- och dämparservice. Kolla gärna med den lokala verkstaden hur de ställer sig till servicedelen.

 

För att man inte vet bättre

Men om vi utgår från att de flesta inte kommer att lämna in dämparen innan första turen och att det inte blir förrän det är för sent, då leder det till …

Rekommendation av leverantörerna

För att säkerställa garantin på produkterna ska man följa leverantörernas rekommendation om de olika servicetillfällena. Hittills har det pratats om bland annat 50, 100 eller 200 timmars service, men det blir mer och mer vanligt att det rekommenderas att låta utföra service minst en gång per år. Detta eftersom det har visat sig att det tydligen är svårt för en del att hålla reda på alla timmar man har kört.

Låter man utföra service hos ett certifierat servicecenter, då blir det i eventuella garantiärenden lite enklare (när det finns bevis på serviceunderlag från centret). Annars kanske det strular till bara för att man har missat servicen, vilket ju så klart vore tråkigt.

 

Olika varianter av service: ”hemmafix” eller ”expertfix”

Vi människor är nyfikna och beredda att lära oss nya saker. Men i vissa fall måste man ställa sig frågan: ”Ska jag göra detta själv eller bara låta bli?”. Även om man möjligen sparar en del pengar så behövs det kunskap, och viktigast av allt: När man utför en service själv, kommer man då ha kvar garantin på dämparen när det väl uppstår problem?

Bland annat Cane Creek, Fox, Manitou och Öhlins rekommenderar att låta utföra service genom deras certifierade serviceställen. RockShox tillåter faktiskt att man gör ett s.k. hemmafix, dock måste man göra det enligt konstens alla regler för att säkerställa garantin.

På frågan om garantin för olika märken ser det ut som följer:

 

Cane Creek Helm

Cane Creek Helm ska servas efter 50 timmar (lower), och efter 100 timmar eller 12 månader ska det utföras en komplett service (rebuild). När det gäller DB Air och DB Air IL ska de servas efter 100 timmar eller 12 mån. För Air-Sleeve och full rebuild gäller 100 timmar, likaså för DB Coil. På Cane Creek Helm får kunden göra inspektion efter 50 timmar och eventuellt byta wiper/seals om det kan utföras på ett fackmannamässigt sätt.

All annan service/reparation på fjädring skall utföras av ett servicecenter. Järvsö Bergscykelpark (distributör) är de enda som utför fullservice/reparation samt garantier på alla Cane Creeks produkter. Jarla Cykel utför sleeve-service på DB Air & Db Air IL samt service efter 50 timmar på Helm-gaffeln.

Fox Racing Shox

Hos Fox gäller det att tävlingscyklister måste låta serva dämparen minst två gånger per år. För motionärerna gäller minst en gång per år. Service får enbart utföras av certifierade servicecenter. 

 

Manitou

För Manitou gäller att servicen utförs av ett utbildat servicecenter och rekommendationen är att låta göra det minst en gång per år eller med 100-200 timmars serviceintervall. Dessutom ska rengöring av packningar och innerben ske efter varje tur.

RockShox

RockShox tillåter att man genomför sina egna servicetillfällen så länge man följer de obligatoriska 50-, 100- och 200-timmars-intervallen för att säkerställa garantierna. Gör man inte det, då förfaller garantin med detsamma.

RST

För RST tillämpas faktiskt exakt samma som gäller för Manitou.

Öhlins

Möjligen känner de flesta inte till Öhlins så väl inom mountainbiking, men med sin kunskap inom motorsport har de, efter ett samarbete med bland annat Specialized, tagit ytterligare ett steg framåt. Läs mer i Öhlins-artikeln. Service på Öhlins får enbart göras av deras egna certifierade servicepunkter. Man följer antingen 100-timmars intervallservice eller minst en gång per år, vilket gäller för alla varianter av cyklister, motionärer som tävlingsåkare.

För de olika märkena kan man överlag säga att det även finns möjlighet till 50-timmars-service, som också kallas för underbenservice, för att underhålla komponenterna. En sådan service brukar innehålla tvätt, inspektion samt byte av bussningar, tätningar och olja i yttre gaffelben. 

 

Överlag

Det ska skiljas på två saker när det gäller garanti:

  • Fel som uppstår på grund av fabrikationsfel (oftast gäller då en två års garanti).
  • Fel som uppstår eftersom servicerekommendationer inte har följts (då finns ingen garanti).

Viktigt är att som cyklist bestämma sig för rätt produkt vid cykelköp. Låt dig före köpet informeras av handlaren om vad som gäller för de olika delarna. Ibland är dyrast/lättast gaffel eller dämpare inte det bästa för just dig. Välj t.ex. inte en Worldcup-gaffel/dämpare – oftast innebär det fler servicetillfällen och mer slitage vilket leder till högre kostnader. Välj istället något som inte är lika känsligt och som håller längre.

 

Slutsats

Vi kan konstatera att de flesta, om inte alla, fabrikanter har liknande servicerekommendationer. I slutänden bör man själv också vilja ha en gaffel eller dämpare som är servad för att säkert kunna utföra sitt jobb till det maximala. Dessutom skulle jag personligen vilja vara säker på att grejorna håller när man susar nerför berget eller stigarna. Det blir helt enkelt trevligare när saker och ting fungerar som de ska.

Så nästa gång du köper en ny cykel är det bra att höra med säljaren vilka serviceintervaller som rekommenderas för att hålla den högsta möjliga kvaliteten och för att säkerställa eventuella framtida garantifrågor.

Bland annat här kan du få din experthjälp (specialister inom området dämpning):

 

Text & foto: Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!