Genomkörning av Dalsland 57 km XC-bana

Den som känner mig vet att jag egentligen inte är förtjust i att köra tävlingar eller lopp. Helt enkelt på grund av att vardagen redan är så fullspäckad och ibland är det tidsrelaterat. Att utöver såna dagar då behöva cykla på tid, är inte riktigt det som ger mig glädje av att cykla MTB. Att få möjligheten då att smaka, på det som alla ni som brinner för sådan cykling, gjorde att jag mer än gärna åkte ner till Bengtsfors för att köra denna bana.

Ner till Bengtsfors

Söndagen 8 april var det alltså dags att åka ner och träffa flera cyklister på parkeringen vid Sibylla kl 9.30. Jag tror att det var ett 30-tal cyklister som hade lämnat sina varma sängar för att köra. Det var tre olika grupper; korta banan och långa banan, i den sistnämnda fanns ytterligare en uppdelning i snabb och långsam. Eller ska man utrycka sig politiskt korrekt och kalla det för lugna gruppen!

Vi samlades och pratade igenom lite vad vi kunde förvänta oss varefter vi drog iväg.

 

Trött på snö

Jag har genom laglig körning 2,5 timme till Bengtsfors och efter en sådan distans kan man uppleva att våren har gjort sitt inträde i Sverige, i alla fall för mellansverige. Jag fick syn på de första tranorna och det gjorde att jag verkligen längtade efter snöfria stigar. För i all ärlighet, är jag verkligen trött på all snön nu. En kompis undrade varför jag inte skulle flytta tillbaka till Nederländerna, där hade han en poäng! Men efter en sådan fin runda ut på banan i Dalsland med lite snö här och var, där man lägger sig helt enkelt för att fästet försvinner, var det ändå inte så farligt med lite snö.

Artighet i topp!

Den som kör Dalsland XC-banan, får uppleva en hel del vacker natur. Så klart finns det många ställen i vårt avlånga land med vacker natur, men även om Dalsland ligger strax söder om Värmland är naturen annorlunda. Mer öppna vyer över olika sjöar och åkrar. Man får även sin beskärda del av riktigt fantastisk terrängkörning, ibland kan det vara lite krävande, men absolut vackert. Banan passar nog de flesta cyklister, som gillar att köra backar och det får man. De känns helt rätt placerade inom banan, nu vet jag inte om det har gjorts medvetet ?, men man hinner vila innan man får nästa backe. De övriga cyklisterna fick nog ganska ofta höra hur vackert jag tyckte att det var men artiga som alla var så sa ingen till mig: ”Ja nu vet vi Harold, håll tyst nu!” Svensk artighet i topp!

 

Dalsland XC-tävling/lopp, lördag 28 april

Har du inte än bestämt vad du ska göra just den dagen, Så kolla ut på Dalsland XC och gör din anmälan, det finns även möjlighet att köra mix-klass! Kanske en bra idé att inleda säsongen med sin partner. 

För prenumeranterna på mtbS magazine, finns en förmån. Klicka här för att se.

Jag kan bara varmt rekommendera Dalsland XC, om man gillar att köra lopp och vacker natur!

Information: Dalsland XC

Text och foto: Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!