Power Trail Lady GORE-TEX®

Vintern har hängt i lite onödigt länge i år kan jag tycka. Men även om det fortfarande ligger snö på ganska många ställen här i de värmländska skogarna så åkte jackan på så fort temperaturen började stiga i takt med lite värmande vårsol.

För att vara helt ärlig så är denna Power Trail jacka den mest fiffiga lättvikts jacka som jag har provat. Som ett Kinder ägg de lux. Den väger bara 315 gram men är full av funktionella detaljer som man hittar en efter en ju mer man använder den. För allt ser man inte med blotta ögat.

Vart ska nyckeln?

Som när jag stod på trappen i full mundering med cykeln i ena handen och ryggsäcken på, låste dörren och skulle stoppa ner nyckeln i jackfickan. Ganska bökigt när min rygga har en bred midjerem. Hittade då den lilla dolda fickan på vänsterarmen. Smart tänkt att placera en ficka där, till de där sakerna som man snabbt vill komma åt.

I en av de två fickorna på sidan så finns det en extra ficka som håller mobilen på plats + ett hål till hörlurarna så sladden går under jackan och upp i kragen.

Huvan

Jackan är figursydd och ganska tight i modellen för att minimera fladder och att man inte fastnar i grenar och kvistar i skogen. Finns det marginal och man vill tighta till jackan ytterligare så finns det dragsko både i nedre kant och i ryggen. Även huvan kan man justera i nacken så att den kommer lite längre bak på huvudet, (gäller då man inte har hjälmen på sig). I huvan och mellan skulderbladen så hittade jag insydda magneter som gör att den ligger still mot ryggen och inte fladdrar omkring.

Andas utan problem

Precis som namnet antyder så är den sydd i Gore-tex (två lager) och den har ett ytterlager i 100% ruggad polyester som ger en matt och mjuk finish. Men trotts det matta material så pärlar sig regn och vatten och bara faller av jackan. Även om jag cyklade så svetten rann på ryggen så hann jackan med att andas och släppa igenom både fukt och värme utan problem.

Är du ute efter en bra och funktionell jacka som är både vind och vattentät, och dessutom så snygg att du kan ha den även när du inte cyklar så är det den här. Jag själv känner rent spontant att jag kan lägga undan alla andra jackor som hänger och tar plats i garderoben och bara använda denna.

Plus

  • Tät mot regn och vind, men har samtidigt väldigt bra andningsförmåga.
  • Bra justeringsmöjligheter.
  • Skön passform.
  • Fiffiga detaljer.

Minus

  • Inget att tillägga på denna punkt. 

Specifikationer

Storlekar XS — XL
Tillgängliga färger Grå/ Orange/ Svart
Material  GORE-TEX®
Antal fickor tre
Extra egenskaper fina justeringsmöjligheter
Användning 5°-15°

Info

Vikt (storlek 42) 315 g
Pris ± SEK 2500
Webbsida www.gorewear.se
Text: Anna Davidsson Foto: Tony Moberg
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!