När Harold ringer mig i slutet av september för att kolla om jag vill följa med till Gotland för lite cykling dröjer svaret inte länge. Klart man vill hänga med!

På inbjudan av Gotlands Sports Academy åker vi en helg till Nordöstra delen av Gotland. Det är fredag och vi ska ta båten som avgår halv tolv på förmiddagen. Jag hinner med några timmars jobb innan Harold och Ole hämtar upp mig, sedan åker vi hela sju minuter till Gotlandskajen i Nynäshamn. Det är skönt att sträcka på sina ben efter den åkturen.

Vi har prickat helt rätt helg, för under helgen ska Gotland Grand National pågå och båten var fullbokad sedan länge när vi bokade biljett. Det blir en promenad med cykeln i ena handen (!) och bagaget i den andra in på terminalen.

Vi tar några trappor upp och sedan ett par trappor ner, med cyklarna i hand, för att komma till incheckningen där de påpekar att vi borde ha tagit cyklarna samma väg som bilarna. Jahapp. Du vet, vi är ju nybörjare på det här med att ta ombord cykeln på en båt. Vi guidas genom byggnaden och ut via en nödutgång för att cykla sista metrarna till båten. Vi hinner knappt ombord innan luckan stängs och det är dags för avfärd.

Bläddra i kompletta artikeln här nedan:

(Ifall att online publikationen inte öppnas i Google Chrome, gör en update av Google Chrome till senaste version, ta bort cookies och förnya webbsidan därefter. Hur gör man det: update Chrome / Rensa cookies och följ instruktionerna i.)

Information

Vid Slite Strandby finns:

  • Ett fint urval av hyr-mountainbikes.
  • Flytande vedeldad bastu.
  • Hyrstugor och campingplats.
  • Simbassäng.
  • Och mycket mera.

Text: Hjalmar van Hoek

Foto och film: Ole Tuskin, Harold Abbas, Hjalmar van Hoek

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!