Med helt nya Sensor kommer GT tillbaka med en gammal goding i form av dämpningskonstruktionen LTS, och lämnar därmed AOS-konstruktionen (Angle Optimized Suspension) bakom sig. AOS var i sig ett väldigt bra fungerande system, men trots det finns det bättre förutsättningar med LTS.

”Oj, du Harold, vad har du nu för cykel med dig? Men vilken snygg färg! Det var annorlunda och snyggt med däcken dessutom.” Men det bästa var vid ett tillfälle när några försökte klura ut vilken färg det var: ”Ja, det påminner väl lite om mosade blåbär, fast blandat med …” Det blev en del skratt, men en sak var säker – färgen gillas av de flesta.

 

Var platsar Sensor?

Nya Sensor är alltså en trailbike med 130 mm slaglängd och 29-tumshjul. Dessa ingredienser ska (enligt GT) leda till en aggressiv och snabbkörande hoj. Den är till för den som är ute efter en cykel som kan köras snabbt, så att fokuset kan få ligga på det roliga istället.

 

LTS

Linkage Tuned Suspension (LTS) är alltså en plattform som har tagits in på nytt och uppgraderats efter dagens önskemål. En plattform som ska kunna användas av GT i olika slags mountainbikes. Dessutom vill GT uppnå en bättre bromsförmåga, en bättre svarande dämpning på ojämnt underlag och ett ökat fäste. Alltså ska detta system ge en jämn, kontrollerad och förutsägbar känsla.

Flip Chip

Inte direkt någon nyhet, de flesta har nog hört talas om Flip Chip som ska ge cyklisten möjligheten att ändra BB-höjden samt att få en ändrad styrvinkel. Om du nu vill cykla snabbt med låg markfrigång eller snabbt med hög markfrigång utför – möjligheten att ändra finns. Anpassa cykeln efter det område du ska cykla i.

 

The Groove Tube

En utveckling som jag gillar skarpt. Ja, jag förstår att man vill ha en stilren cykel. Men om man måste meka ofta på cyklar med indragna vajrar, just då är det inte alltid ett nöje att ha det så. Det finns lösningar som dessutom är vackra och funktionella, som bland annat denna Sensor har. Vajrarna ligger skyddade innanför ramtriangeln från både smuts och slag mot eventuella stenar. Och tittar man i profil, då ser allt ändå ut att vara indraget. 

 

I praktiken

Oavsett hur läcker de flesta tycker att cykeln är, är det så klart mest intressant att veta hur den är att cykla på. Den har därför testats på en hel del olika underlag för att få fram en helhetsbild, och dessutom har den körts på en del sträckor som den inte i första hand är menad för.

Grusväg

Japp, grusvägar kör vi så klart också på. Dessa har vi oftast för att transportera oss till andra områden, något som nog gäller i många delar av Sverige. En trailbike som ska användas för att rulla alltså, vi vet alla att grusvägar inte ger så mycket motstånd, inte mer än backar med motlut. Då är det väldigt bekvämt att ha en cykel som kan göra sitt där, även om den är menad för stigkörning.

Rullförmågan i hjulen slog mig varje gång på nytt, de monterade Stan’s NoTubes Flow S1-hjulen med tillhörande nav i kombination med Schwalbes Noby Nic 29×2.35 gör att cykeln rullar väldigt bra. En kompis till mig var lika förvånad över att se hur lätt den kommer igång och rullar iväg, och då är det faktiskt inte enbart grusväg vi pratar om. Ett stort plus för Sensorn!

 

 
Stigkörning

Det finns stigkörning av alla möjliga varianter, men den variant vi pratar om här består mestadels av många rötter, små och stora stenar som byts av med snabba kurvor, som i sin tur byts av med långsamma kurvor, upp och ner – ja, ni vet, härligt blandat! Och låt det nu vara så att GT har utvecklat cykeln för just sådan körning. Därför känns det nästan tråkigt, jag skriver nästan eftersom det är ironiskt menat, att behöva säga att denna Sensor är så förutsägbar, vilket leder till att man kan ligga på ännu hårdare.

LTS-dämpningen gör faktiskt det GT lovar, cykeln känns stabil och hjulen följer underlaget som om man körde genom socker. Det gör i sin tur att man kan svänga in ännu snabbare i kurvorna. Och att dessutom ha Schwalbe Noby Nic som greppar så bra gör inte heller saken sämre. På den delen har alltså GT absolut lyckats.

 

 
Endurokörning

Okej, nu vet vi ju att cykeln är formgiven för att vara på stigarna, och när det gäller stigar och utförsbackar som är mer nerslitna är det inga problem eller bekymmer. När vi börjar prata om terrängkörning på riktigt är det däremot en annan femma. Ibland kan det hända att man hamnar på partier som inte alls är körda på, sådana som vi har häruppe i norra Värmland.

Ni ska förstå att vi inte har många personer som rör sig här i skogarna och vildmarken, och det betyder att vi har utförskörningar som är något lite utöver det vanliga, eller väldigt mycket utöver det vanliga rättare sagt. Vi har några teststräckor som har sin beskärda del av svårigheter i form av lutning, stenformationer, halkiga stenhällar, rötter, granris m.m. Just då, i vissa riktigt branta nedförsåkningar, har man rätt så fullt upp med att kunna styra cykeln i rät linje nerför.

Det är full broms som gäller, kombinerat med att man hamnar långt bakom sadeln, men samtidigt kommer man inte ifrån att det blir otroligt mycket tryck på styret. Och just den delen uppstår eftersom framdelen är en aning lägre än de flesta 150mm-cyklar är. Är det en omöjlighet att köra Sensorn på sådana sträckor? Jag tycker inte det, men den mår bäst av att vara ute på stigar där man kan blåsa på.

 

 

I slutänden är Sensorn en enormt lekfull cykel. Den ger cyklisten exakt den informationen man behöver, vilket leder till att man kan få härliga kurvtagningar om man bara är lite van vid att göra sena inbromsningar. Som tur är har jag förmånen att ha en mindre variant av bikepark i min trädgård, med olika linjer så som bland annat en riktig flowtrail med olika berms, där jag kan testa vissa cyklar på kurvtagningar i högre fart.

Cykeln låter sätta sig även här på ett naturligt sätt. Så är man ute efter en cool GT-mountainbike kan vi som varit med ett bra tag kring denna variant av cyklar intyga att GT kan det de håller på med. 

GT Sensor Carbon Expert i detalj

  • Trail
  • Hjul: 29”
  • Dämpning: 130 mm
  • Kolfiberram
  • Vikt (testcykel i M, utan pedaler): 13,26 kilo
  • Finns i storlek: XS-XL
  • Pris SEK 44 300
  • Färger: Wine Red
  • gtbicycles

 

Text & foto: Harold Abbas

För fler artiklar kring GT: fabrikantsida GT

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!