Norgebaserade Sweet Protection är kända för att skapa innovativa hjälmar och kläder för passionerade utövare inom mountainbike, paddling, snow board och skidåkning.

Den nya kollektionen som lanseras 2019 är helt och hållet formgiven ur motivationen att fortsätta vara ledande inom detta segment. I och med lanseringen av den efterlängtade konverterbara full-face-hjälmen så kan Sweet Protection tillgodose alla behov hos stig- och endurocyklister. Fler spännande nyheter är en Enduro Race vest samt en helt nydesignad klädkollektion kallad Hunter-series.

Sweet Protection lanserar sin säkraste hjälm hittills: The Arbitrator. En topphjälm inom två användningsområden. Vi presenterar den nya konverterbara full-face-hjälmen från Sweet Protection – Arbitrator MIPS.

Inga kompromisser har gjorts för att ge dig maximalt skydd på utmanande stigar eller krävande tävlingar. De erbjuder en downhill certifierad full-face-hjälm som du lätt konverterar till en stigcyklingshjälm.

Med ett löstagbart hakskydd är det enkelt att konvertera hjälmen för stigcykling för att lösa det eviga dilemmat som de flesta enduro- och stigcyklister tampas med. Du kan välja mellan stigläge och full-face-läge för att få bästa skydd eller ventilation.

Arbitrator MIPS erbjuder en två-i-en-lösning så att du nästa säsong bara behöver en hjälm för alla behov.

“Målet var att göra en kompromisslös full-face-hjälm som även fungerar för stigcykling. Utöver det så ville vi uppnå samtliga certifieringsstandarder för MTB downhill – EN 1077, CPSC och ASTM i bägge lägen. Samtidigt behövde hjälmen vara lätt och ventilerande nog för att kunna tävla i Enduro med.”, förklarar design-och utvecklingschef Staale Moeller.

För att kunna lösa detta så har man ett egenutvecklat invändig ZYTEL-konstruktion med gjutna fästpunkter. Skalet är fäst i denna skelett och hela konstruktionen är en mold-in med EPS. Hakskyddet är tillverkat I förstärkt kolfiber för högsta hållbarhet. Med endast en spak växlar man läge från full-face till trail.

En ny lösning har också utvecklats för hjälmens justering som är olika beroende på full-face eller trailläge. Precis som alla Sweet Protection cykelhjälmar så har den STACC-ventilation som håller cyklisten sval när det är varmt. Som namnet Arbitrator MIPS avslöjar så kommer denna hjälm alltid vara utrustad med MIPS. I rigorösa tester så har Arbitrator MIPS fått utmärkta testresultat både med och utan hakskydd och kompromissar inte på något sätt med hjälmens allra viktigaste funktion: åkarsäkerheten.

Priset är satt till SEK 2999 och ger bra värde för pengarna då man får två hjälmar till priset av en.

I butik från mars 2019.

 

Tech-snacket

Funktioner:

 • Skalkonstruktion i fyra delar i polykarbonat
 • MIPS Brain Protection System för att minska rotationsvåld på hjärnan
 • In-Mold-konstruktion med EPS
 • ZYTEL innerkonstruktion för optimal styrka för integrationen med hakskyddet.
 • STACC ventilation med stora hål för lufttillströmning
 • Justeringsmöjligheter för både stig och DH-läge. retention systems (i fullfaceläge fälls trailjusteringen in)
 • Hakskydd I kolfiber 
 • DH-specifika avtagbara kindkuddar
 • Justerbar skärm som fungerar med goggles.
 • Färger: Race Blue eller Natural Carbon
 • Certifieringar: EN 1077, CPSC och ASTM.
 • Storlekar: S/M, M/L
 • Vikt: 540 gram (M/L) i trail mode och 950 gram med hakskydd

Enduro Race Vest

Med sin Enduro Race Vest så presenterar Sweet Protection sitt nya koncept inom överkroppsskydd för endurocyklister. Fokus ligger på att göra det lätt för åkaren att ta sig uppför och köra på hårt utför.

Enduro Race vest har löstagbara skydd både fram och bak. Den är tillverkad med mjukt visco-elastiskt-material från SAS-TEC som ger den ett imponerande skydd som minskar kraften vid slag utan att kompromissa med komfort. Västen är skräddarsydd för att passa under en cykeltröja.

Sweet Protection har tillgodosett behovet från tävlingscyklister att köra på högsta nivå utan att behöva släpa runt på en skrymmande ryggsäck. En av funktionerna på västen är ett avtagbart förvaringsbälte med plats för vätskesystem och stora fickor för verktyg och snacks för cykelturen. Västen har även ett infästningssystem för hakskyddet till Arbitrator-hjälmen.

Priser: SEK 1999 

Tech-snacket:

Funktioner:

 • SAS-TEC SCL 13. 3D-Protector med visco elastic soft foam
 • Gjuten 3D-profil med mesh som ventilerar
 • Justerbara axelspännen I ventilerande 3D-mesh
 • Fullt justerbart bröstspänne
 • 80 mm, elastiskt midjebälte med Hypalon kardborrejustering
 • Färg: Svart
 • Certifieringar: EN 1621-2:2014, Level 2
 • Storlekar: XS, S, M, L, XL
 • Vikt: 560 gram (L)

Hunter Series

Nya Hunter-kollektionen är gjord för stigcykling. Designen är helt gjord för mountainbikecykling med fokus på passform och funktion och lever upp till de krav som åkare har på att hålla sig svala på klättringar och skyddade på utförskörningar.

Hunter Merino Wind FZ

En merinotröja med dragkedja med grym funktionalitet som ser bra ut och känns fräsch efter en heldag på hojen. Med ett förstärkt vindskydd på framsidan så ger den bra skydd mot väder och kyliga mornar.

Tillverkad I 87% merinoull och 13% polyamid med en mjuk insida som ger tröjan värme och slitstyrka som fungerar i alla förhållanden. Kommer i herr- och damversion.

Priser: SEK 1299 

Hunter Light shorts

Ett par shorts som är till för snabba dagar i sadeln utan att kompromissa med funktion. Att pusha gränser kräver flexibla kläder som håller dig torr och sval och därför är de tekniska Hunter Light shortsen extremt ventilerande och lätta. En passform gjord för cykelåkning kombinerad med en mjuk vattenavvisande softshell och ventilation med dragkedjor för det senaste inom tekniska cykelkläder.

Priser: SEK 999

Om Sweet Protection

Norgebaserade Sweet Protection grundades av ett tight gäng av skidåkare, cyklister och paddlare som ville skapa de bästa hjälmarna och kläderna på marknaden. Sweet blandar marknadsledande innovationer med ett högkvalitativt hantverk för att skapa de säkraste hjälmarna och mest skyddande utrustningen för skidor, snowboard, cykling och paddling. Kärnfilosofin” Stronger, Lighter, Better” genomsyrar alla företagsbeslut. Teamet på Sweet består personer som alltid vill överleverera och har högsta tänkbara förväntningar på att deras produkter skall stå över marknadens certifieringar och tester. Sweet bygger sina egna produkter och står bakom dem till 100% utan att kompromissa. Deras passion är ditt skydd. 

Text och foto: Sweet Protection

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!