Så lätt är det

ISR-märkning möjliggör för oss cykelägare att förebygga stöld av vår egendom på ett väldigt enkelt sätt. Kolla in dagens film och lägg märke till att det inte tar särskilt mycket tid att göra rätt…

Kolla in filmen och börja förebygga mot cykelstöld du också:

I den i mars publicerade artikeln “Förebygga cykelstöldgjorde vi en introduktion om ISR-märkningen och mannen som ser till att vi kan märka våra cyklar mot stöld. Förebygga är alltid bättre än att göra ingenting och där kan vi bara hoppas på det bästa…att cykeln inte blir stulen!

Men så klart borde det ligga i eget intresse att se till att göra allt vi kan för att få en minskning av cykelstölder och ännu bättre att göra det totalt ointressant för tjuvar i Sverige att försöka sig på att stjäla cyklar.

I denna artikel kring ISR-märkning berättar vi på ett kort och enkelt sätt vad det egentligen är som händer, när man använder sig av ISR-märkningen…

Etsvätska

Du märker enkelt din cykel på tio minuter – en märkning på upp till sex platser som är praktiskt taget omöjlig att avlägsna. Efter att man placerat de ultraoförstörbara (3M material) dekalerna penslas den unika koden med en fluorescerande etsvätska som tränger in i lack och plast. Avsluta med att registrera på angiven hemsida – Klart!

 

Gör rätt

Att stjäla en märkt cykel innebär att tjuven kan bli bunden till brottet. Det som tidigare hette ”köpt i god tro” finns inte längre. Har du köpt cykeln utan kvitto riskerar du (som hälare) att bli av med cykeln utan att få tillbaka några pengar. Se alltså till att säljaren styrker ägarskap och att du får ett ordentligt kvitto.

 

UV-ljus

Du hjälper polis, hittegodsavdelningar och beslagshandläggare att både binda tjuvar till brottet och att få tillbaka din cykel. Skulle tjuven lagt ned massor av jobb med att försöka få bort samtliga dekaler, skulle det ta mer än 100 gånger så lång tid som att klippa eller kapa ett lås. Du och polisen står ändå som vinnare – i UV-ljus lyser den osynliga märkningen ilsket RÖTT.

 

ISR

Märkningen kan blixtsnabbt tolkas med mobiltelefon och vem som helst ser nu att denna cykel har status ”Recorded on the ISR as stolen or destroyed – see below” och polisen får lika snabbt reda på ägaruppgifter via ISR-databasen 7/24/365. 

ISR står för International Security Register och nås av polis och försäkringsbolag i och utanför Sveriges gränser.

Har du blivit intresserad av att märka en ägodel, ange mtbSweden som rabattkod då får du med en dörrdekal och slipper även fraktkosnad, beställ redan idag hem din uppsättning. För enbart 395 kr är det väl egentligen en ”no-brainer”.

För information:

ISRCodeCheck

För fler artiklar kring ISR Märkning: fabrikantsida ISR Märkning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!