Varför bör man stöldmärka sin cykel? En legitim fråga, på ett legitimt problem som finns runt omkring oss. Vi läser ganska ofta om att någons kära cykel har blivit stulen. Ett lås är så klart första steget man tar för att säkerställa att cykeln inte är intressant för tjuven att ta. Men, tjuven bryr sig inte ett dugg om ett lås, det får de tydligen upp på ett enkelt sätt.

Mottot

En stöldmärkning däremot är inte lika lätt för en tjuv att bli av med, särskild den variant som ISR-märkning ger genom att själva märkningen (fluorescerande etsvätska) drar sig in i lack och plast, vilket betyder att om en tjuv vill bli av med etsvätskan, så behöver den delen av cykeln slipas med sandpapper eller vinkelslip.

Så klart för det med sig mycket besvär för tjuven och därav blir just den märkta cykeln ointressant för tjuven att ta. Tänk dig då att man lagt etsvätskan på fler delar av ramen och på komponenter! Inte ens om tjuven skulle vilja sälja lösa delar, är det intressant att ta just den cykeln? Gör det alltså så besvärligt som möjligt för tjuven!

Förebygga

Det man istället gör är att man förvarnar tjuven genom att klistra en dekal synligt på ramen och vi lovar, tjuvarna känner till ISR-märkningen, vilket då i sin tur leder till att cykeln lär stå kvar där man har lämnat den.

 

Varför vänta?

Personligen har jag nu slutat bry mig om den grå ISR-dekalen (jag gillar nämligen inte att ha dekaler på min cykel) och den har fått sitta kvar på min cykel. 2017 vi blev av med en del MTB Sweden On Tour-cyklar, och jag lovar att det inte är någon rolig känsla när cyklar man har, har blivit stulna. Aldrig igen, så upp med märkningen på mina cyklar framöver!

 

Hur du kan få tag i ditt ISR-set?

Det finns en del butiker i Sverige som säljer, och mer än gärna hjälper dig med att få märkningen genomförd på din cykel eller annan egendom. Men känner du inte för att ta hjälp, så kan du så klart gå in på Beställ och beställa hem ditt set. Förutom att produkten säljs av över hundra återförsäljare har försäkringsbolagen Folksam och If valt att ha ISR-märkning i sina webbshopar.

 

Vad kostar det?

SEK 395 plus frakt gör att man hamnar på SEK 434 om man väljer att beställa direkt via nätet. Jag tycker inte att det är märkvärdiga pengar, om man tänker på att varje krona man har lagt ner på att köpa sig en cykel, har man fått jobba för. Vill man då inte, så gott det går, förebygga att ens egendom blir stulen?!

Slå till

Under en begränsad tid (15-31 maj 2020) finns möjligheten att få tag i ditt märknings set till ett rabatterat pris SEK 375, följ länken använd koden MTBS20 för att få hemskickat det: beställ

I följande butiker finns ISR-märkningen att handla ifall du vill ha personlig service:

 

 

Text & foto: Harold Abbas

För information:

För fler artiklar kring ISR Märkning: fabrikantsida ISR Märkning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!