I vintras fick jag en delning på Facebook som gällde JBP och blev fascinerad av det jag fick se, vilket gjorde att jag direkt tryckte på knappen gilla JBP. Jag ville ju inte riskera att glömma denna park…

Ungefär nio månader efter mitt första möte med JBP bestämde vi oss för att åka till Järvsö. Ja, nu skulle vi uppleva hur JBP skulle avsluta sin downhillsäsong 2013.

Jag tror att de tre bokstäverna håller på att bli ett begrepp inom mountainbiking, eller rättare sagt inom downhill och bikeparks i Sverige. Nu måste jag ärligt säga att jag inte har besökt så värst många bikeparks i Sverige än, men våra ögon öppnades lördagen den 5 oktober 2013 när Jörgen och jag med två kompisar (Ole och Clas), anlände till parkeringen vid JBP. Vilken härlig syn med så många förväntansfulla, men samti- digt glada ansikten! Från parkeringen kan man bara ana vad som ligger framför en när man ser ett stolliftsystem som går rätt upp mot bergs- toppen med cyklar hängande på varje sida om stolarna.

Vi parkerade snabbt Land Rovern och plockade fram våra kameror för att föreviga det ögon- blick då cyklisterna förberedde sig för det som komma skulle…