Karlstad XC 2019

Välkommen till Karlstad XC 2019 en riktig cykelfest på Skutberget för hela familjen. Här finns något för alla MTB-entusiaster, nybörjare som tävlingscyklist. Vi fick mycket lovord efter 2018 års upplaga av loppet, de fina, snabba och lättcyklade stigarna på Sörmon och Skutberget tilltalar många. Efter Cykelvasan är nog Karlstad XC det mest lättcyklade långloppet med skillnaden att vi erbjuder massa singeltrack, flowig och fartfylld sådan utan rötter och stenar. Årets upplaga kommer att gå på samma bansträckning som förra året med få justeringar.

Barn & Ungdomsloppet

För våra yngre cyklister finns Barn & Ungdomsloppet 10 km, lättcyklad stig och motionsspår som alla fixar oavsett cykel. Cykla själv, med kompisar, klubbkamrater eller förälder!

Citat från en deltagare 2018:

Jag kan nog med lätthet säga att det är ett av de finaste loppen jag kört, tänk er Rörbäcksnäs grymmaste stigar i 6 mil typ”.

Tre banlängder

Det finns tre banlängder att välja mellan Fast Track 32 km, Double Loop 49 km och Extreme 61 km samt Barn & Ungdomslopp (7-15 år) på 10 km. Vill ungdomarna ha lite mer utmaning går det utmärkt att köra 32 km. De olika banlängderna består av tre loopar där Extreme består av alla tre och varvar två gånger inne i målområdet, Double Loop varvar en gång i målområdet och Fast Track går i mål efter första loopen. Helt enkelt en bana där du har chansen att se åkarna många gånger på samma plats som åskådare eller support. Vackra Skutberget är ett friluftsområde vid Vänerns strand strax väster om Karlstad, området består av gles tallskog, badplatser med klipphällar och stora grönytor. En camping finns på området.

OK Tyr Cykel

Arrangör är ideella föreningen OK Tyr Cykel, Värmlands största MTB-förening. Vi har stor och bred barn och ungdomsverksamhet med cirka 120 aktiva ungdomar. Allt från tävlande ungdomar till de som cyklar för att det är kul. Inkomsterna från Karlstad XC går oavkortat till vår barn och ungdomsverksamhet.

Karlstad XC är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet vilket innebär att vi följer Svenska Cykelförbundets regler och säkerhetsföreskrifter vid ett sanktionerat lopp. Alla deltagare och funktionärer är dessutom försäkrade om något skulle inträffa.

För mer information, datum för genomcykling och anmälan till Karlstad XC: www.karlstadxc.se

Text: Martin Nytomt

Foto: Tommie Svanström Ohlson

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!