Produkten cykel kommer nog aldrig att sluta utvecklas. Välj mellan 26”, 27,5” eller 29” i hardtail eller heldämpad, crosscountry, trail, enduro eller downhill, för att inte tala om senaste trenden, fatbike! Det blir inte lättare och nu finns det till och med 29+ och snart även 27,5+! Ännu viktigare blir det för oss att testa, förklara och framhäva vilket syfte de olika cyklarna har.
Är vi verkligen i behov av så många olika varianter, man kan ju bara cykla på en cykel åt gången. Jag kan säga att jag förstår mig på de olika modellerna och att min samling växer stadigt, det ser jag också! Men den stora frågan blir nog för alla, varför 29+?

Med den frågan i bakhuvudet började både Jörgen och jag cykla på denna Krampus. Vi kom ganska fort fram till att det är en cykel som bör köras enbart ute i terräng. Den har ingenting att göra utanför skogen. Men frågan kvarstår, varför 29+? …

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!