Kvällscykling med Thule Pack ‘n Pedal och Knog-belysning

Att Thule har en hel rad med olika cykelrelaterade produkter är nog inget nytt för någon av oss cyklister. Men att det finns fiffiga lösningar som bland annat denna Pack ‘n Pedal-hållare, kanske inte alla kände till.

Jag tror att alla de som håller på med kvällscykling under denna tid på året och som har belysning som kommer med de mer större och klumpigare batteripacken, upplever att de ibland ramlar eller lossnar från cykeln under turerna. I alla fall, jag och min kollega har fått uppleva det ganska ofta, men det möjligen beror på där vi kör. Det är inte det lättaste underlag vi brukar köra på som leder till en del skrammel. 

Thule Pack ‘n Pedal Handlebar Mount

Vi har Thules lösning Pack ‘n Pedal Handlebar Mount vilken är en hållare som monteras på styret och där man kan montera olika fästen på. Så har jag monterat två fästen till två lampor och batteripack (Thule Pack ‘n Pedal Light Holder). Man kan tycka att det ser klumpig ut eller maffigt, eftersom det finns en hel del där framme på styret. Under första turen i mörkret har det visat sig att allt sitter kvar och när man är klar efter cyklingen är det lika enkelt att ta av belysningen inklusive batteripacken i ett stycke. Låter man hållaren sitta kvar på styret, då är det bara att byta med det du vill ha på styret i stället, kolla gärna ut vilka fler lösningar som finns inom Thules Pack ‘n Pedal-utbudet: Pack ‘n Pedal.

 

Knog-belysning

I onsdags fick vi en leverans av Shimano Nordic med lite testprodukter av deras nya Australienska märke Knog. Första intrycket är att det är hög kvalitet. Om man bara tittar på hur det hela är förpackat. Det vi har fått in är en pannlampa på 450 lumens och 2200mAh (PWR Rider), Blinder Mini som både fram- och bak-belysning vilka har 20 lumens och 11 lumens.

 

Laddning av samtliga produkter sker genom USB. PWR Rider är en smidig lampa, som jag monterade på hjälmen och på grund av att den är så lätt, 117 gram, kändes den aldrig på huvudet. Dock får man räkna med att den ger extra höjd på hjälmen och det har lett till ett flertal gånger att jag fastnade i grenar när man cyklar i tätt skog. 

Även om lampan “enbart” är på 450 lumens ger den faktiskt bättre ljus än mina gamla lampor på 6000 lumens. Spridningen är riktigt bra, se följande bild:

Thules Pack ‘n Pedal-lösning samt Knogs belysning ska fortsätta testas under perioden som kommer och det blir fler uppdateringar under testperioden.

Information:

Thule Pack ‘n Pedal lösningar: Thule

Knog belysning: Shimano Nordic och Knog

Text och foto: Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!