Det som kännetecknar denna hjälm är den s.k. 360° Turbine Technology, Leatts svar på den svenska MIPS-uppfinningen som de flesta förmodligen redan känner till. Om inte, läs gärna artikeln om den genom att följa länken: MIPS. Principen är densamma för 360° Turbine-teknologin: att minimera risken för hjärnskakning och minska rotationshastigheten på hjärnan vid olycka.

360° Turbine Technology

Att systemet kallas för Turbine är inte så märkligt, det ser faktiskt ut som små turbiner. Dessa 3D-formade turbiner är gjorda i ett mjukare plast-/gummimaterial och är monterade på insidan av hjälmen i nivå med hjälmkuddarna. Märkligt nog känner man inte alls av någon form av tryck när hjälmen är på plats på huvudet, som man kanske kunde förmodas göra. Om man som jag knappt har något hår kvar på framdelen av skallen syns visserligen ett jättefint avtryck i huden efter cykelturen. Men viktigt är att förstå att det inte leder till den sorts tryckpunkter som ibland kan ge huvudvärk, om man som jag är känsligt för sådant. För att turbin-teknologin ska fungera på bästa möjliga sätt vid en olycka, och för att få till ännu mer effektivitet i minskningen av rotationshastigheten, har Leatt byggt in en lösning så att skärmen bryts av på ett enkelt sätt.

Vad mer finns på insidan hjälmen?

Fortsätter vi med insidan kan vi bara konstatera att hjälmkuddarna är lagom tjocka och tillför en ökad komfort. Kuddarna är gjorda i ett nytt material (Dri-Lex®) som är fuktfördrivande, anti-lukt och som andas och är tvättbart. Dessutom går det att ställa in hjälmbanden i höjd samt – som på alla hjälmar – spänna åt med vridknappen som finns på baksidan.

Sitter kvar

Hjälmen hålls alltså på plats av hjälmbanden, men också av kindbanden med hjälp av den magnetiska Fidlock-låsningen. Det är enkelt att stänga och öppna systemet, det kan göras med bara två fingrar. När allt är justerat som det ska sitter hjälmen på skallen som man kan förvänta sig. Inget hoppande på huvudet, bara bekvämlighet.

Fläktning

Det finns 18 öppningar på hjälmen. Man kan tro att de gör hjälmen kall under vintern, men faktum är att med enbart en buff under hjälmen ger det tillräckligt med kylning utan att bli kallt om huvudet. Och det är precis det en hjälm ska göra: driva bort värmen utan att man blir kall, oavsett om det är vinter eller någon annan årstid. Tummen upp för hjälmen, som ger en bekväm värme och kylning av huvudet under hela året.

Bekvämligheten

… fortsätter även i formgivningen av hjälmens baksida. Det händer tyvärr alltför ofta, när man kör med ryggsäck, att hjälmen fastnar i det man har på ryggen. Leatt har tänkt till på den punkten och formgett hjälmen så att den fungerar bra ihop med vilken ryggsäck som helst. Det är inte heller fel att Leatt har skapat en möjlighet till en infästning för att kunna ha en ”handsfree” vattenförsörjning, så att man kan dricka utan att behöva lyfta ett finger från styret när törsten är framme.

Cykla med goggles

Självklart får man plats med vanliga glasögon eller cykelglasögon, men även goggles funkar bra med hjälmen. Tack vare möjligheten att flytta upp skärmen finns det bra med plats för att placera sina goggles. Dessutom trycker hjälmen inte ner på dem när man som jag har ett mindre huvud.

Slutsats

Återigen en Leatt-produkt som är genomtänkt och mycket användarvänlig, och som dessutom ger den extra säkerheten mot huvudskador när olyckan är framme. Hjälmen finns i ytterligare tre färgsättningar om man föredrar lite mer färg än enbart svart.

Information: Leatt

Text och foto: Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!