Snart finns det inget mekaniskt kvar på våra cyklar! Eller? I alla fall är denna Vyron inte mekanisk. Ännu fler saker som behöver laddas, och detta i en tid när det sägs vi ska tänka mer på miljön!

Hur som helst: en dropperpost som inte är vajerstyrd utan elektronisk. Vad är då fördelen med en sådan? Inget krångel med vajerdragningar genom cykelramen. Det är bara att ladda batterierna, montera fjärrkontrollen på styret och trycka stolpen i sadelröret och man är klar. Att det dessutom går att kombinera fjärrstyrningen med fler e-produkter från Magura, som den elektroniska styrningen för att justera dämparen, gör inte saken sämre. Det leder till ett renare styre! 

Mått och justerbarhet

Sadelstolpen kommer i tre olika längder: 446 mm, 421 mm och 396 mm. Justeringslängden är 150 mm, 125 mm och 100 mm. Den finns tillgänglig i 30,9 och 31,6 mm i diameter. För att styra droppern använder man sig av den lilla fjärrkontrollen som monteras på styret. Genom ett tryck på knappen öppnas en ventil i sadelstolpen som gör att sadeln sänks av ens kroppsvikt. Sänkningen sker alltså inte automatiskt utan på samma sätt som med ”vanliga” dropperposts. För att få sadeln uppåt trycker man kort på fjärrkontrollen igen. Första gången visade det sig dock att den kom upp relativt långsamt, som tur är går det att pumpa i mer luft i stolpen så att den kommer upp snabbare. Ventilen hittar man längst ner på stolpen som ligger skyddad i ramens sadelrör.

Hur länge räcker batteriet?

Enligt Magura ska batteriet i sadelstolpen klara av ca 400 höj- och sänkningar. När jag skriver detta hade det varit intressant att veta ifall det verkligen är så. Men eftersom dropperposten enbart testas medan jag cyklar, och jag har testat användarvänligheten istället, har jag inget svar på om det är sant eller ej. Jag kan dock säga att efter ca 15 timmars cykling är batteriet fortfarande inte tomt. Skulle det hända att batteriet går tomt, då tar det tre timmar att ladda det igen. Batteriet i själva fjärrkontrollen är en icke laddningsbar variant av CR2032 på 3V och borde kunna hålla i 4-8 månader (enligt externa uppgifter).

Användarvänligt?

Största pluset med en elstyrd dropperpost är att man slipper krångla med vajrar, vare sig utanför eller genom ramen. Har man fler cyklar och vill ha en dropperpost på alla utan att behöva köpa en till varje är det hur lätt som helst att skifta med en Vyron. Fjärrkontrollen sätts fast med ett gummiband som dras runt styret. Som ni förmodligen har förstått så är det bara att öppna sadelstolpsklämman och montera stolpen i ramen. Innan man sticker iväg på en runda ska man inte glömma att starta systemet. Det gör man genom att trycka på startknappen som sitter på själva stolpen och lyser därefter kort röd. Överlag kan jag bara säga positiva saker om Magura Vyron, dock vill jag påpeka det där som gäller miljön… Så fort saker och ting behöver laddas behövs det el. Har man inte grön el tillgänglig är det så klart grönare med en icke elstyrd stolpe. Men annars är stolpen en fröjd att ha! Enkelhet i topp!

Plus

  • Relativt lätt: 595 gram.
  • Lätt att skifta mellan olika cyklar.

Minus

  • Ännu en sak som ska laddas.

Info

Vikt  595 gram
Pris ± SEK 3 800
Webbsida Magura

Text & foto: Harold Abbas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!