För sjätte året i rad arrangerar Cykloteket sitt populära MTB-läger vid Lida Friluftsgård i södra Stockholm, med erfarna instruktörer från Cykloteket Racing Team och nya tjejlaget Team She Rides samt träningslära via Aktivitus. En perfekt uppladdning inför säsongen för såväl nybörjare som avancerade skogscyklister.

Öppet för alla

Lägret brukar vara mycket välbesökt och en del cyklister återkommer till och med år efter år. Det är öppet för alla, oavsett tidigare erfarenhet av MTB-cykling och man anmäler sig till den nivå som passar en själv. En nyhet till 2018 är att man har skapat en separat tjejgrupp för de tjejer som helst håller sig ihop med andra tjejer. Gruppen kommer ledas av tjejerna i nystartade Team She Rides. Jessica Clarén som leder teamet såg det som en självklarhet att vara med på lägret. 
– Allt som underlättar att fler tjejer kommer ut och cyklar är bara positivt, var Jessicas direkta kommentar när de fick förfrågan att vara med. 

Upplägget på lägret kommer påminna om tidigare år och innehåller bl.a. träningspass, teknikträning, föreläsningar, mekkurs, test av cyklar och prylar och enklare bikefit.

Mat får toppbetyg

Lida Friluftsgård är ett perfekt område att hålla till på för MTB-cykling med gott om utrymme för alla deltagare, bra och varierade cykelslingor i skogen och dessutom mycket bra faciliteter med mat och tillgång till konferensrum på värdshuset. 
– Vi får alltid perfekt service av Lida, och jag kan knappast tänka mig ett bättre ställe att vara på, säger Cyklotekets marknadschef Lars Frick. Maten brukar få toppbetyg av alla deltagare varje år.

Lägret kostar 1.795 kronor går av stapeln helgen 28-29 april. I priset ingår luncher och mellanmål. Anmälan sker på cykloteket.se och sista anmälningsdag 23:e april. 

Text och foto: Cykloteket

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!